Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan szörtelenítsem a...

Hogyan szörtelenítsem a nuneszt? :D

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem vagyok már annyira fiatal, egy jó ideje szőrtelenítek, de lent mindig is problémát okozott a dolog! Nem mondanám hogy érzékeny a bőröm mert napon sosem égtem le meg ilyenek, viszont a borotválástól és epilálástól a lábamon és a kezemen is egyaránt fájó piros pöttyök keletkeztek. Lent meg aztán pláne!!! Azt tudni kell hogy nagyon erős a szőrzetem, fekete és elég hosszú, szóval azok a szerencsés csajok akiknek a szőke pihék eltávolítása jelenti a szőrtelenítést ne adjanak tanácsot, mert itt most nem erről van szó:D (sajnos, de ez van) És nem csak bikinivinal, hanem ugy komplett. Szóval rengetegszer próbálkoztam a borotválással, mert epilátorral a kezemen is ugy fájt hogy majd be szartam ezért azzal meg se próbáltam soha. De borotválástól itt is fájó piros kiütések maradnak vissza, amik viszketnek is, és 1-2 napon belül már rendssen borostás de nem eshetek neki megint, mert ugye eleve sebes-pöttyös ott a bőr, és akkor vérezne (próbáltam :D)

Tehát akkor marad a jól bevált gyantázás, amit már minden területen próbáltam, csak ott nem! Nem merem kipróbálni, elvégre ott olyan érzékeny és vékony a bőr, félek hogy szimplán a forró gyanta rákerülésétől 3-as fokozatù égési sérüléseket szenvednék :D Kell erre valami külön féle-fajta gyanta, vagy jó az a görgős amit lábra és kézre használok? Nekem az a Veet márkájú van, amihez adnak olyan melegítőt is, ami rózsaszín, és csak a Veet gyantapatron jó bele. Olyat árulnak sima széles görgővel, és van egy vékonyabbik fajta, amit bikini vonalhoz és hónaljhoz árulnak. Az jó arra hogy komplett legyantázzam magam alul, vagy csak a bikini vonalra? Nézelődtem a DM-ben, de csak olyanokat találtam amire bikinivonal van írva, de nem tudom hogy az csak arra való, vagy mehet az egészre?

Kozmetikushoz ne küldjetek, ahhoz én túlságosan szemérmes vagyok, és akármennyi puncit is látott már, és akármennyire is ez a szakmája, én nem tudnám szétrakni neki a lábam :D Se szörtelenítőkrém, mert ezt az erdőt az nem írtja ki. Szóval mindenképp csak otthoni praktikák jöhetnek

szóba. jaaa és gyantázás után hintőporozzak vagy olajozzak? És ha olaj, akkor milyen olaj?

köszönöm szépen ha válaszoltok :)

2015. jan. 28. 19:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van, amit leírtál, bár nekem nem sötét a szőrzetem. Egyszer próbáltam a gyantát(amit a lábamra szoktam) de semmit nem vitt le, sőt hatalmas lila-piros folt maradt a tépés helyén, napokig úgy jártam, mint aki besz@rt :( a borotva nekem is sebesíti, mindenfélét próbáltam már abból is, de vérzik meg sebes az összestől. Megpróbálkoztam már az epilátorral is, de nagyon fájt, így abba kellett hagynom, úgyhogy egyelőre marad a borotva.
2015. jan. 28. 23:53
 12/16 anonim ***** válasza:
végleges szőrtelenítés
2015. jan. 29. 02:39
 13/16 A kérdező kommentje:
Annyi penzem azert nincs sajnos, meg ha van is, inkabb masra koltom :D
2015. jan. 29. 17:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem elsőre kozmetikussal gyantáztasd. Ha annyira erős a szőrzeted, akkor az elsőt szakemberre kéne bízni. Nem kell levenned a bugyit csak mindig arrébb kell húzni az épp kezelendő felületnél (teljes fazonnál is lehet ilyet).

Én jó sokáig kozmetikussal csináltattam, mire belevágtam magam is a dologba. Az első alkalommal csináltam is egy véraláfutást (rossz hőfok... nem volt elég meleg a gyanta).

Az a zöld görgős, amit rossmannban lehet kapni, ugyanúgy jó fazonra is, mint lábra. A veet-et nem ismerem.

Hogyha nem maradnak gyantadarabok, akkor hintőporral. De ha ragacsos disznólkodás marad, akkor az olaj szépen leszedi (pl. natúr aloe verás masszázsolaj). És aznap, amikor a gyantázásod volt, esti fürdés után nagyon vékonyan bekenheted gyógyszertári ph semleges mosakodókrémmel a szőrtelenített bőrfelületet (nagyon jól nyugtatja a bőrt, mindenféle pirosságot elmúlaszt).

2015. jan. 31. 01:30
 15/16 anonim ***** válasza:
11-es. Ugyanez volt nálam is első alkalommal. Utána megint inkább jártam egy ideig a kozmetikushoz, aztán rájöttem, hogy nem volt elég meleg a gyanta. És tovább próbálkoztam. Nagyon csínján kell bánni a hőmérséklettel... de ma már rutinmeló;-)
2015. jan. 31. 01:32
 16/16 A kérdező kommentje:
Egyszer én is csináltam sima gyantával és véraláfutásos lett, de az a gyantám ami most van ahhoz van egy gyantamelegítő cucc amibe berakod es végig abba van szoval folyamatosan ugyan az a hőmérséklete aminek elvileg gyantázáshoz ideálisnak kell lennie. Nem tudom, hamarosan kipróbálom :D lesz ami lesz
2015. febr. 11. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!