Tudtok valakit aki Dunaújvárosban szülői engedály nélkül szú egy septum piercinget egy 16 éves srácnak?
Nem, (sőőőt!) de egy jó logopédus számát megadhatom.
"Hogy a gedálybaa nee! egnedly! (bár nem tudom milyen nyelven van)"
Amúgy tudtommal a faférgek nem septum piercingek.
Egy: kérdezz normálisan, helyesen.
Kettő: ne kérdezz olyat, amit már más megkérdezett!
Három: ne kérdezz olyat, amire tudod a választ.
Négy: (előrelátó vagyok) ne veszekedj másokkal ;)
Ha érdekel, akkor: Indoklás:
18 év alatt a piercing szúrása engedély nélkül, pénzért cserébe nem legális. A szalon/hely nem köteles mindenképpen igazolást kérni arról, hogy hány éves vagy, viszont az általad aláírt beleegyező nyilatkozat 18 éven alul érvénytelen.
(két oldal)
Szülő: ha nem akarja, akkor kiszedeti majd veled és rosszabb esetben bepereli a helyet, ahol csinálták neked. A per egy költséges dolog, nem beszélve az időigényességéről.
Szalon: mivel aláírtál egy papírt, ezért ugyan nem érvényes, de tanúsítja, hogy te voltál az aki önként és dalolva ment ebbe bele. Mivel egy normális hely nagyon is foglalkozik a dologgal, így jogilag fedhetetlenek. Evidens, nem éri meg őket perelni, mert a végén az jön le, hogy a te szülőd az, aki alkalmatlan a gyereke nevelésére. (és erre vannak szankciók is)
Illetve ha a sufnis bélával csináltatod, akkor tessék lássék lesz az egész.
Ha esetleg nem élne szülőd, akkor gondviselői/gyám engedély kell. Ha az állam a gyámod, akkor a területi gyámviselő, de ha van élő rokonod, aki gyámod, akkor ő általa kell egy aláírt nyilatkozat.
- Mellesleg, szerintem tudsz várni még két évet, ha nagyon nem, akkor meg köss kompromisszumot a családoddal. Ja és a vége: ha a családod nem tetszik neked, akkor jogod van másik gondviselőt kérni. -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!