Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan lehet szép képet csinálni?

Hogyan lehet szép képet csinálni?

Figyelt kérdés
Most olyan fényképre gondolok, ami önmagamról készül. Telefonnal, de nem előlapi kamerával. nem igazán vagyok híve a tükröknek. Szeretnék bolondos és komoly képeket is csinálni. Nem butaságra gondolok, hanem rendes háttér és komoly arc. -tehát amit a "normális" szokások szerint helyesnek tartanak. Valami ötlet hogyan lehet? esetleg megkérek valakit hogy fényképezzen le, de hogy? milyen szituációban? milyen háttérrel? test,arc? (alapképet küldök magamról priviben, hogy mit ajánlanátok, ha kéritek)

2014. nov. 1. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem küldhetsz!
2014. nov. 1. 16:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Keress egy profi fotóst (aki valóban profi, tehát ebből él, megfelelő felszerelése van és tetszenek a referenciái) aki vállal portréfotózást és készíttess vele magadról egy sorozatot. Sokkal jobban jársz. Ez egy szakma, amihez felszerelés és tudás kell amit évekig tart megszerezni, a tehetségről nem is beszélve. :)
2014. nov. 1. 17:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is küldhetsz, de ha normál módban nagyon nem megy, esetleg tudnám ajánlani a retrica nevű alkalmazást. :) (Androidos telefonra)
2014. nov. 1. 17:10
 4/7 A kérdező kommentje:
nem androidos a telefonom, hanem firefoxos
2014. nov. 1. 17:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Attól függ milyen célra (profilkép? önéletrajzba? esetleg nyomtatatásban is szeretnéd viszontlátni?). Ha fb-ra szánod elég lesz a mobil kamerája de ha komolyabb terveid vannak ahhoz minimum egy high-end mobil kell de inkább DSLR.

Ha nem selfiet akarsz, akkor jobban jársz ha megkérsz vmit. Mert az önkioldóval rém sokáig tart mire csinálsz magadról egy jó képet...

Én azt javaslom, valami rád jellemző helyszínen, egy rád jellemző szituációban készüljön a fotó.

Semmiképpen se fehér fal előtt, vagy sötét szobában. Sokkal inkább a szabadban, vagy ha városban, akkor vmi régi, lepusztult fal előtt, romkocsmában, esetleg vmi modern helyen (4-es metró stb)

A tested legyen temrészetes, ne pózolj, de ne is állj vigyázba, próbálj vmi nőies pózt felvenni (javaslom más fotók nézegetését).

Az arcnál sztem a legfontosabb hogy legyen szépen sminkelve (alapozó stb) talán ez az ami minden portré képnek az alapja. Hogy miért fontos ez, még tökéletes bőr esetén is, azt napokig lehetne tárgyalni, lényeg h a fotón, főleg vakuzás vagy a fotós háta mögül jövő fény eseténa bőrhibák felnagyítódnak.

Igazából ehhez minimum egy könyvet lehetne kiolvasni, javaslom a fotozz.hu és még egy halom külföldi oldal, blog nézegetését, vannak elég jó könyvek is a témában.

Bár nem vagyok profi fotós, csak hobbi szinten, de ezeket javaslom. Ha gondolod képet küldhetsz, bár lehet h akkor se tudok személyre szabott dolgokat mondani :)

2014. nov. 1. 17:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék, hogy ha firefoxos telód vannak annak a kamerája nem nagy szám, sztem hanyagold. Keress egy barátot egy jobb kompakt géppel, vagy DSLR-el, esetleg egy nagyon drága mobil kamerájával. Ha rázoomol az arcodra akkor lesz szép, elmosódott háttér, akkor lesz szép a kép. Különben olyan lesz, mint egy átlag nyaralási fotó
2014. nov. 1. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Én ilyen képet , témát ajánlok: Menj el esetleg az erdőbe, vagy ahol sok a fa, vagy áll egy kilátóhoz, hogy látni lehessen mögötted a várost és mutass egy békejelet, vagy szívecskét így csinálhatsz amolyan komoly\bolondos fényképet.
2014. nov. 1. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!