Hogyan lehet szép képet csinálni?
Szia!
Attól függ milyen célra (profilkép? önéletrajzba? esetleg nyomtatatásban is szeretnéd viszontlátni?). Ha fb-ra szánod elég lesz a mobil kamerája de ha komolyabb terveid vannak ahhoz minimum egy high-end mobil kell de inkább DSLR.
Ha nem selfiet akarsz, akkor jobban jársz ha megkérsz vmit. Mert az önkioldóval rém sokáig tart mire csinálsz magadról egy jó képet...
Én azt javaslom, valami rád jellemző helyszínen, egy rád jellemző szituációban készüljön a fotó.
Semmiképpen se fehér fal előtt, vagy sötét szobában. Sokkal inkább a szabadban, vagy ha városban, akkor vmi régi, lepusztult fal előtt, romkocsmában, esetleg vmi modern helyen (4-es metró stb)
A tested legyen temrészetes, ne pózolj, de ne is állj vigyázba, próbálj vmi nőies pózt felvenni (javaslom más fotók nézegetését).
Az arcnál sztem a legfontosabb hogy legyen szépen sminkelve (alapozó stb) talán ez az ami minden portré képnek az alapja. Hogy miért fontos ez, még tökéletes bőr esetén is, azt napokig lehetne tárgyalni, lényeg h a fotón, főleg vakuzás vagy a fotós háta mögül jövő fény eseténa bőrhibák felnagyítódnak.
Igazából ehhez minimum egy könyvet lehetne kiolvasni, javaslom a fotozz.hu és még egy halom külföldi oldal, blog nézegetését, vannak elég jó könyvek is a témában.
Bár nem vagyok profi fotós, csak hobbi szinten, de ezeket javaslom. Ha gondolod képet küldhetsz, bár lehet h akkor se tudok személyre szabott dolgokat mondani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!