Magas és vékony lányként miért rám mondja az alacsony (nem átlag magasságú) lány, hogy én vagyok a magas (ő a normális)? Fordítva miért nem mondja egy magas lány az alacsonyra, hogy jaj de pici vagy?
Hmmm...ezen már én is sokat agyaltam! :)
Engem mondjuk nem érdekel más testsúlya vagy magassága, s úgy érzem, hogy másnak sincs joga az enyémbe belekötni.
Van egy barátnőm, nagyon sovány csaj. Gyűlöli a testét, de nincs mit ellene tennie (betegség miatt nem tud hízni). Soha senkire nem jegyezte még meg, hogy kövér, bezzeg ő szegénykém úton-útfélen azt kapja, hogy hogy néz ki, hízzon már, mert így ronda. Hát hol itt az igazság?
A fenét nem mondják. Én állandóan azt hallgatom, hogy "jaaaaj de kicsi vagy!" Pedig azért a 160 centi körüli magasságommal annyira nem vagyok kirívóan alacsony, vagy az ismerősi körömben túl alacsony a többség. :D
Nyilván nem kapsz teljes képet a dologról, mert te magasként azt hallod, hogy "jaj de magas vagy" engem meg ez nem hat meg, meg mert nekem a másik oldal jut.
Különösebben nem szoktam magamra venni az ilyet egyébként, ténymegállapítás. Ha az átlagnál magasabb vagy, akkor jogos a megjegyzés. Ha valaki az átlagnál alacsonyabb, akkor az. Csak semmi értelme.
Mondjuk épületes dolog lenne, ha végre nem szekálnák az emberek a másikat olyan dologért, amin nem lehet változtatni. Bezzeg azért senki nem szól, ha valakinek rossz a frizurája, vagy elkenődött a sminkje, mert milyen dolog az - pedig ezeken seperc alatt lehet javítani. :D Ellenben azon, hogy nagy vagy kicsi a lábad, az orrod, a füled, a melled, milyen testmagassággal áldott/vert meg a sors...
Ezt hívják szelektív észlelésnek!
Azt veszed észre, ami téged érint és ami megerősíti a véleményedet.
Magas lányként fogalmad se lehet, hogy hányszor megkapja egy teljesen átlagos is a "de pici vagy"-ot.
Mondjuk úgy naponta, napi többször.
Dehogy nem mondják. Ha te vagy mások nem, akkor a televízió, a divatújság meg a divatbemutató, ahol csak akkor vagy ember, ha magas és vékony vagy.
Elhiszem, hogy téged idegesít az, hogy beszólnak, de az ő problémájuk sokkal régebbi és sokkal szisztematikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!