Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Tartós szőrtelenítéssel...

Tartós szőrtelenítéssel kapvsolatos tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Problémában vagyok ezzel, nagyon erős a szőröm mindenhol. A gyanta egy hétig hatásos, a borotva fél napig. :(

Minden választ köszönök!

32/N

2014. aug. 11. 07:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Elöször is tudni kell, hogy ez csk tartós, de ne végleges.

Másodszor elég fájdalmas, és esetleg napokig takarni kell az adott testrészt, mert úgy néz ki, mintha megforrázták volna (a szörzet erösségétöl és sötétségétöl függö)

Harmadszor egy kezelés nem elég, hanem általában 6-8 kell, hogy az összes szörszálat (legalább is majdnem mindet) érje a kezelés

Negyedszer a szörzet tipusától függöen egy-két évenként meg kell ismételni.

Ötödször ha valakinek érzékeny a böre, akkor azt komolyan károsíthatja.

2014. aug. 11. 07:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ez felejtôs, nekem nagyon érzékeny a bôröm. :(
2014. aug. 11. 10:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon érzékeny a bőröm, a szőröm pedig sűrű, sötét és erős. Sokat szenvedtem vele, mindent kipróbáltam... a borotva volt a "legjobb" megoldás, de még attól is állandóan begyulladtam, akárhogy ápoltam a bőröm. Az epilálás és a gyantázás szóba sem jöhetett, tiszta seb lettem tőle.

Nemrég beruháztam egy otthoni IPL szőrtelenítőre, és verem a fejem a falba, hogy miért nem tettem korábban :) 1-2 kezelésen vagyok túl (testrésztől függően), és már most szemmel látható az eredmény.

Egészen minimális fájdalommal jár, csak bizonyos helyeken, pl. a bokámon fáj jobban, de egy epiláláshoz képest az is kb. a simogatással egyenlő. Nyoma nem marad, még minimális bőrpír vagy érzékenység sem. Ha kíváncsi vagy bármire, szívesen válaszolok :)

2014. aug. 11. 14:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Szia utolsó, minden érdekel, pont ez van nálam is, amit leírtál.

Milyen gépet vettél, mennyi volt, mennyit kell vele foglalkozni és mennyire tartós a hatás?

2014. aug. 11. 15:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok ismét :)

Philips Lumea készüléket vettem, azt hiszem sc1991/00 a pontos típus, 90 000 forintba került.

Az időráfordítás úgy gondolom minimális, nem több, mintha epilálnál. Először leborotválom a kezelni kívánt területet, majd jól lemosom, hogy ne maradjon rajta semmi (pl. borotvahab), aztán szárazra törlöm, és mehet is a villogás. Odatartod a fejét a bőrödhöz, és a gép hátoldalán egy zöld fény jelzi, ha a megfelelő szögben áll, és villanthatsz. A "lövések" között nem igazán kell várni, mire odébb csúsztatod, már jöhet a következő.

A fájdalom minimális, a legkellemetlenebb részeken olyan, mintha kicsit megégetnéd magad a kávéscsészével, vagy nem is tudom, hogy mondjam :) Az a lényeg, hogy nem vészes.

2 hónapig 2 hetente kell elvégezni, magyarul 4-szer mész vele végig, és az útmutató szerint akkor már teljes a hatás, utána csak fenntartó kezelésekre van szükség. Bár - gondolom - ez azért biztos változik területenként is.

Van olyan testrészem, amit egyedül nem tudok megvillogni (pl. a combom hátsó részei), így ahhoz segítséget kellett kérnem, és ott még nem telt le a második kezelésig javasolt 2 hét, tehát 1-2 alkalom utána tudok most neked beszámolni.

A karjaimon már egy kezelés után látványos az eredmény, foltokban nem nő szőr, és ami ki is nő, az jóval lassabban és puhábban. A lábszáraimon már két kezelésen túl vagyok, olyan 30-40%-kal ritkább, és szintén vannak foltok, ahol nem nő egyáltalán. A hónaljamon és a combjaimon is látszik az eredmény. Talán az intim tájék lesz a legnagyobb falat, hiszen ott a legerősebb és legsűrűbb a szőr. 1 kezelés után ritkább, főleg a bikinivonalamon, de leginkább az tűnt fel, hogy nem viszketett és szúrt, amikor nőtt, illetve 1-2 pöttynyi gyulladás ahelyett, hogy az egész belobbanna.

Remélem, hogy kielégítő választ adtam :)

2014. aug. 12. 08:43
 6/6 A kérdező kommentje:

És miután lekezelsz egy felületet, ott kihullik a szôr vagy hogy képzeljem el?

2 hónapig kezelsz egy testrészt, és aztán meddig lezs szôrtelen?

Köszi!!

2014. aug. 13. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!