Miért undorodnak az emberek a szőrmétől?
Amit legálisan lehet kapni bundát, azokat az állatokat ugyanúgy tenyésztették erre a célra, mint a disznókat.
Bevallom őszintén, nekem tetszenek a hosszú bundák, hisz nagyon elegáns, jó meleg és kényelmes. De ezért sokan elítélnek, ha ezt bevallom.
szépnek szép, de:.
személy szerint úgy gondolom, hogy az adott állatnak hiába van erre tenyésztve, akkor is több joga van a bundájához, mint bárki másnak.
nem ítélem el, de számomra ez önző dolog, hogy csak azért ölöm meg az állatot, mert tetszik a bundája. igen, valóban elegánsak a bundák, de az állaton mindig jobban fog mutatni.
ugyan ezt gondolom a húsevésről is, bár ellentmondva most magamnak, arról nem tudnék lemondani, mert kell, fontos ahhoz, hogy egészséges legyek, ellenben egy bunda nem kell mindennapjaimhoz.
Én nagyon kétes vagyok ebben az ügyben. Nekem bőven megfelel látványra a műszőrme is. Olcsóbb, meg nem kell rá annyira vigyázni. Ráadásul sajnálom az állatokat.
Viszont manapság CSAK a szőrmék körül van ekkora felhajtás, pedig ha csak szigorúan a divatot vesszük, akkor egy bőrkabáthoz már bárki hozzájuthat. Vagy táskához, vagy cipőhöz, övhöz, bőrnadrághoz, stb. .
Nem beszélve ilyen-olyan labdákról, meg magáról az élelmiszerekről.
Szóval én egyik oldalt nagyon sajnálom az állatokat, mert láttam képeket és videókat arról, hogyan tartják ezeket az állatokat, másrészt mivel különb ez a bánásmód, mint mikor tudományos célokra kísérleteznek egy állaton? Erkölcsileg nyilván nem támogatom az állatkísérleteket, a lemészárlásukat meg főleg, de tudományos szempontból hasznosnak vélem, míg a bőrcipőket, táskákat nagyon is szeretem. Az agyam hadakozik a cukiság és a látvány között. Miért lenne egy szőrme másabb, mint egy bőrdzseki?
Szóval én maradok a műszőrme oldalán, és nem csak azért, mert olcsóbb, hanem mert valamiért a bőrtáskát megemészti a lelkem, a szőrmebundát még nem...
Én tényleg undorodok tőle, mert folyton bennem van a tudat hogy az egy döglött állatról van, és most az én testemet borítja be..
A bőrrel viszont semmi bajom, pedig az is ugyanúgy állatból készül, nem értem magam..Talán azért, mert pl egy bőrcipő marhabőr vagy kecskebőr, és nem rókabőr meg csincsillabőr. És az utóbbiak csak a szőrükért vannak.
Undorító egy világban élünk, komolyan...
Szerintem nem undorító a bunda, régen is hordták. A bőr ugyanaz. Azokat az állatokat ugyanúgy a bőrük miatt vágják le, mivel nem a vágóhídi marha bőréből csinálják a csizmát.
Én szeretem a bundát és a bőrt is, ettől még nem vagyok rossz ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!