Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért látom ferdének a szemüve...

Miért látom ferdének a szemüvegemet?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy új szemüveget csináltattam,és ahogy felveszem a tükörben úgy látom mintha ferde lenne...a jobb szememen párhuzamosan megy a szemüveg teteje( a szemhéjammal párhuzamos) a bal szememnél viszont belülről kifelé haladva emelkedik a szemüveg teteje.Az előző szemüvegemet is így láttam magamon..azt mondják anyuék,hogy nem ferde...felpróbáltattam mindkét szemüveget másokkal is,nekik egyenes..nekem ferde..Miért? :(

2013. szept. 15. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt nézd meg, párhuzamos-e a két szára. (Kinyitva oldalról nézz rá.)
2013. szept. 15. 20:09
 2/5 A kérdező kommentje:
letettem kinyitva az asztalra..a jobbos szára lennt van az asztalon a balos meg a levegőbe..most akkor mit tudok csinálni?
2013. szept. 15. 20:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj vissza az optikushoz ő vele hajlíttasd meg a szárakat ha kell. Te magad ne kezdj hozzá. Esetleg ha érdekel a véleményem vedd fel a szemüt igazítsd el magadon kényelmesen majd kis idő elteltével fotózd le magad és mutasd meg megmondom hogy látok-e eltérést. Én magam is szemüveges vagyok... Esetleg torzíthat a lencse a széleinél tehát nem kizárt hogy a vízszinteset nem vízszintesnek látod. Próbáld ki hogy mindkét szemmel ferdének látod-e úgy hogy letakarod először az egyik majd a másik szemed és megnézed azzal is.
2013. szept. 15. 22:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Húú, én is jártam ilyen cipőben. Olyan bődületsen ferdének láttam a szemüvegemet, hogy az nem igaz és mindenki azt mondta, hogy egyáltalán nem ferde. Kb. vagy hatszor mentem vissza az optikába, hogy állítsák be. Addig járj oda, amíg nem érzed tökéletesnek. Szerintem az nem mérvadó, hogy a két szára párhuzamos-e, mert a fejünk sem szimmetrikus, a fülünk sincs ugyanolyan magasságban mindkét oldalt. Az én szemüvegem az asztalon nagy csálé, de nekem úgy jó felvéve.

Szóval ne add fel! Menj vissza az optikába és korrigáltasd!

2013. szept. 16. 08:54
 5/5 anonim ***** válasza:
A szemüveg tutira szimmetrikus és jó, csak az arcod nem az, ezért kell a szárát és az orr részénél a kis papucsokat állítgatni, hogy jó legyen. Nekem a 3. optikában tudta egy normális optikus ingyen! beállítani. Nézd meg magad, hogy nem vagy szimmetrikus, egyik füled lehet feljebb, szemed is, vagy az orrod is lehet ferde akár. Ez a valóságban nem látszik, de ilyenkor igen! Azért kell a szemüveget utánaigazítani.
2013. szept. 16. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!