Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ez normális? Mit jelent?

Ez normális? Mit jelent?

Figyelt kérdés
van kondim, de most próbáltam ki először a réka dvd-t és hát húú... megcsintem a 2o perc popsi és csípő gyakorlatot, de az egész lábamban izomláz van! ez normális? és mit jelent? tesóm szerint, most nem szabad abbahagyni a tornát..v
2009. nov. 1. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:

azt hogy egészen más izmokat mozgatott át mint amit eddig szoktál.

Ja meg hogy nyújtani kell különben nem lesz izomláz:D

2009. nov. 1. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Az izomláz pár órával a testmozgás után jelentkező, leginkább nagy megterhelések és edzetlen izmok esetén fellépő izomfájdalom. Teljesen normális reakció, semmi gond.
2009. nov. 1. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első dvd-je után napokig alig bírtam menni.

Oké, hogy dolgozz rá az izomlázra, de mi értelme annak, hogy nem tudod normálisan végezni a gyakorlatokat? Szerintem várj 1-2 napot és utána csináld megint. De közben könnyebb gyakorlatokat végezz, én kb. 15-30 perces átmozgatást csináltam csak.

2009. nov. 1. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:

+ Az izomláz eredete nem más, mint mikroszkopikus szakadások az izomrostokban. A szakadás helyén gyulladás lép fel, ez okozza a tulajdonképpeni fájdalmat. Ennek eredményeképp érthető, hogy mind a bemelegítés, mind a nyújtógyakorlatok hatástalanok az izomlázzal szemben, mivel az az izomrostok fizikai túlterhelése miatt következik be. Következésképp az edzés utáni masszázs és nyújtás csak ront a helyzeten, mivel a már elszakadt rostokat még jobban izgatják.

A fájdalmas góc meleg vizes borogatása, illetve a szaunázás jót tesz az izomláznak, mert a meleg hatására javul az izom vérkeringése és így gyorsul az izomrostok regenerációja.

www.hu.wikipedia.org

2009. nov. 1. 20:02
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! És ez azt jelenti, tehát, ha elmúlik a fájdalom, akkor erősebb lesz 1 picit az izmom? nem eröltetem, de nem szeretném abbahagyni, mert nagyon belejöttem. olyan jó érzés, amikro futás vagy torna után leülök, jó érzés tornázni, olyan érdekes és jó :)
2009. nov. 1. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!