Olvastam magas ösztrogén tartalmú, vényköteles tablettákról. Férfiak is szedik (ha nőisedeni akarnak). Változókorra, és méhkivétel után javasolják.21 éves lány vagyok. Ha elkezdenék szedni egy ilyen tablettát, akkor nőnének a melleim tőle?
Erről kérdezz meg egy szakorvost, aki majd elmagyarázza neked, hogy miért is nem kéne ilyesmit szedned. Főleg orvosi felügyelet nélkül nem ajánlom, szóval ha a doki nem írja fel neked, akkor fogadd el, hogy okkal teszi. A feketepiacon meg ne szerezz be ilyesmit, főleg, hogy hamisítvány is lehet, és ki tudja milyen patkánymérget szedsz be.
Ha már hormonokkal szeretnéd bombázni a szervezeted, akkor szedj fogamzásgátlót, van, akinek nagyobbak lesznek tőle a mellei. Vagy ha semmiképp nem tudsz megbarátkozni az adottságaiddal, inkább feküdj kés alá, de ne kockáztasd az egészséged.
Azért méhkivétel után javasolják, mert méhtest- (endometrium)rákot okoz. Tudniillik, nem a méh termeli az ösztrogént, hanem a petefészkek, a méh pedig csak reagál rá. Ha nincs méh, akkor nem kell félni attól, hogy elrákosodik...
Ráadásul a mellek se biztos, hogy sokat nőnek tőle, mivel a hormonérzékenység is egyedi sajátosság, viszont a mellrák esélyét is hihetetlenül megdobja.
Mindezek mellett a trombózis kockázatát is megtöbbszörözi.
Azért időkorban adják ezeket a készítményeket, mert addigra a saját hormontermelés megszűnik, így nő a veszélye a csontritkulásnak és bizonyos szív- és érrendszeri betegségeknek, amik ellen az ösztrogén véd. De ekkor is szigorú orvosi kontroll mellett lehet csak szedni, a fenti kockázatok miatt. Továbbá az se mindegy, ha valaki 50 évesen, vagy már 21 évesen kezdi szedni ezeket, mert 21 évesen 30 évvel több ideje van a daganatoknak kifejlődni. És ismétlem, ha trombózishajlamod van, akkor hatalmas eséllyel fogsz mélyvénás trombózist, vagy tüdőembóliát kapni, utóbbiba pedig mérettől függően pár másodperc alatt is meg lehet halni.
Továbbá a ciklusodat is szétgányolná ekkora hormonbevitel.
Ha kicsik a melleid és ez zavar, akkor inkább szilikont tetess bele, minthogy kinyírasd magad.
A #2-es vagyok.
Nem véletlenül próbálnak minél kisebb hormontartalmú fogamzásgátlókat forgalomba hozni.
Másrészt pedig már leírtam csak lehet, elkerülte a figyelmed, hogy a mellméret és a hormonszint között nem lineáris az összefüggés!
Magyarul, az ötször magasabb ösztrogénszint nem jelent ötször nagyobb melleket, sőt a mellméret nemcsak hormonszint függő.
Vagyis lehet, hogy az egész tortúrával csak annyit érnél el, hogy A helyett B kosár lenne a méreted, cserébe csomó más bajod lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!