Kontaktlencse? (több lent)
Ha 12 órás, már nem teheted vissza, ha egyszer kivetted.
Amúgy 1-2 órát még rá lehet húzni, nem lesz semmi bajod tőle. Többet viszont ne. Nekem egyszer 16 órát volt bent bizonyos okokból, de eléggé megbántam.
A végén már alig láttam, azt is csak homályosan, örültem, hogy végre megszabadulhatok tőle.
Nem véletlenül van ráírva,m hogy 12 órás.
Olyankor inkább este vedd fel, napközben meg szemüveg, és másnap is, mert nem fogja bírni a szemed. :D Az ilyen helyek totál füstösek (szebály ide vagy oda... -.-), szóval pláne strapás a szemednek, főleg, ha előtte már egész nap kínoztad vele a szemed.
A kivevés-berakásnak az a problémája, hogy a legtöbb folyadékban alsó hangon is 4-6 órát kell áznia a lencsének viselések között. Ha erre jut időd, akkor nagyon irigyellek, mert egy napod tuti nem 24 órás. :D
Amúgy pedig cseréld le a lencsédet egy jól kiválasztott, kiterjesztett viselésűre, az jó esetben még 12 óra után sem zavaró - bár azért túl gyakran nem javasolt tovább fent hagyni. Esetleg szerezz be eldobható lencséket, buli után úgysem törődik azzal az ember, hogy szépen letisztogassa meg a helyre tegye, stb. Meg a füst miatt is célszerűbb. Viszont akkor utána nap ne használj nagyon lencsét, mert a szemnek pihenni kell, különben beereződik meg minden.
Vegyél 24 órás kontaktlencsét. Én az Ofotértben vettem talán 16 ezerért fél évi adagot ápolófolyadékkal. De amúgy én a 8 órás lencsét is kb 12-ig hordom, meg mindig túlhordom. :D
Eddig még semmi bajom nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!