Összes körmöm felszínén benyomódások vannak már jóideje. Mitől lehetséges? Talán valami betegségre utal?
Kérlek válaszoljatok, eléggé megilyedtem:-( lehetne ápolni valahogyan ezt?
Köszönöm 22/L
Gyakran körömlakkozod? Nekem szinte mindig ki van festve és nekem is állandóan ilyen benyomodások vannak stb...
Szóval vagy a lakkozástól, vagy esetleg vitaminhiány
Lehet venni köröm erősítő vagy kálciumos körömlakkokat szerintem azok nem rosszak :)
Igen minden nap rendszeresen vitaminozok meg próbálok egészségesen étkezni.
Hát már abba a hibába estem, hogy azért festem hogy ne látszódjon:-( de egy hete már nem festem ki:-) tudnál ajánlani valami jó bevált körömerősítőt?:-) kösziii:-)
Szerintem nézess egy általános vérképet (háziorvosnál kell kezdeni).
Lehet, hogy a vitamin amit szedsz nem elég hatásos, vagy valamiből túl sokat viszel be, esetleg nem szeded elég ideje stb.
Általában az okozza, ha túl gyenge a köröm, vagy a helytelen manikűrözés. Pl. amikor visszatolják a bőrt és akkor megsérül. Vagy a túl erős polírozás stb.
A lakk szerintem nem tud ártani neki, az nem okozhatja. Vagyis a mai körömlakkokban már nincs olyan durva anyag, ami komolyabb elváltozást okozhatna. Ráadásul sok olyan embernél is megjelenik aki sosem lakkozza a körmét.
Szerintem a kalciumos és erősítő lakkok nem sokat fognak érni, inkább szedd le a lakkot és minden este kenegesd olajjal, krémmel.
Ha mégis mindenképpen lakkozni akarod, akkor vigyél fel egy alapozó lakkot (ezek a pasztellszínű, általában rózsaszínes lakkok, kiegyenlítő lakknak is hívják) a választott lakkod alá (vagy helyett).
Hát igen ez a probléma én is már kb. csak azért frstem mert csunya :////
A moyra körömlakkokat szinte mindenhol árulják abbol vannak ilyen kálciumos, vitaminos lakkok :) egy probát meg ér
Körömápoló olajra gondoltam, vannak vitaminos olajok, talán drogériákban is lehet kapni, de benézhetsz a fodrászkellékesbe is.
Ha sehol nem találsz akkor jó az olívaolaj is, az is ápolni fogja, hidratálni és ettől egészségesebb is lesz, de a vitaminos, ásványi anyagos még annál is jobb lenne.
Vagy valami ehhez hasonló kézkrém. Ha este bedörzsölöd bőségesen olajjal, aztán vársz 20-60 percet (addig megnézheted a kedvenc sorozatodat) majd bekened krémmel is, az nagyon hatásos szokott lenni.
Én a lakkokat tényleg csak végső megoldásként ajánlom, de a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!