Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A borotva nagyon megerődíti a...

A borotva nagyon megerődíti a szőrzetet?

Figyelt kérdés

Ez egy elég összetett és hosszú magyarázat lesz...szóval.

Kb. 5 hete beduzzadt a nyirokcsomóm a hónaljamban...azt mondták szőrtelenítés után ez normális, néha előfordul az ilyesmi. Az egész egy árva dezodorral kezdődött ,azt használtam egy darabig valószínűleg allergiás voltam rá, de akkor már késő volt a nyirokcsomó megduzzadt és 2 db csomó keletkezett a hónaljamban ezek olyan borsó nagyságúak voltak. Aztán mentem el a kozmetikusomhoz akihez 2 éve járok hogy gyantáztassam magam szinte mindenhol, beleértve a hónaljamat is. Elvileg a gyanta felsértette az amúgy sem épp egészséges bőrömet a hónaljamon s bele került egy baci, ...ezt követően a a csomók száma 8-ra nőtt...az egyik aggasztóan nagy volt nagyon mint egy jól megérett cseresznye. Anya azonnal vitt orvoshoz. A doki eléggé meglepődött, hogy ennyire súlyos ez az egész...mondta, hogy szerencsésnek mondhatom magam, ha megúszom sebészi kés nélkül, és például vérmérgezés nélkül is. Dunszt kötés, 86 féle gyógyszer. Meggyógyultam. A probléma az, hogy ideje lenne szőrtelenítenem a hónaljamat. A gyantát MINDENKI megtiltotta nekem az orvostól kezdve anyukám kolleganőjéig...azt mondták 2-3 hónap múlva talán gyantáztathatok. Krém ki van zárva, mert ha még odateszek egy kis kémiai kencét az még úgy jót tenne...maradt a borotva. Olyan 2 hetente szedném a szőrt..mi a véleményetek? Nagyon megerősödik vagy nem? Azt azért hozzá kell tennem, hogy sötét barna , szinte fekete hajam van, mindenhol erős a szőrzetem :( Ha most elkezdem borotválni akkor "kibírom" a nyarat úgy értem, hogy például lesz-e még olyan szép sima a bőr ott, amíg nem gyantáztathatok? Vélemények, tapasztalatok (és egy kis bíztatás?:)? A válaszokat előre is köszönöm! :)

2013. márc. 26. 22:34
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem erősödik a szőrzet a borotválástól, csak azért tűnik úgy mert nem az elvékonyodó végét látod, mint a gyantázásnál, hanem ami még az alja volt, az a vastagabb rész kerül felülre mikor megnő. Epilátort sem szabad használnod? Én azzal szoktam, kb 3 perces meló 3-4 naponta, a második alkalommal már egyáltalán nem fájt, viszont az első valami pokol volt, de azt csak egyszer kell túlélni.
2013. márc. 26. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!