Megéri vállalni a fogszabályzót?
16 éves lány vagyok. Már volt fogszabályzóm, éjszakai, állandó is , örültem hogy megszabadultam tőle. Már minden rendbe is volt, erre most egy fogam megint eláll a többitől és nagyon zavar. Voltam fogorvosnál, azt mondta előbb ki kell műteni a bölcsességfogam aztán fogszabályzó :/ persze állandó.. nem tudom hogy bevállaljam-e.. így sem vagyok szép, már csak az hiányzik hogy a fogszabi is rádobjon egy lapáttal.. viszont csúnya fogakat sem akarok..
ja és ráadásul semmi garancia rá, hogy ha felrakják a fogszabályzót, akkor utána nem mozdul el megint a fogam..
Jaj nem kell így felfogni a dolgot. Azért mozdulnak el a fogaid, mert a bölcsességfogad nő, és az tolja őket. Az volt a hülyeség, hogy úgy raktak fel, hogy a bölcsességfogakat nem szedték ki.
Ha csak egy picit mozdultak el a fogaid, akkor most vetesd ki a bölcsességfogaid, és még most rakasd fel a fogszabályzót, mert lehet hogy mondjuk csak egy évig kell hordanod, vagy addig se, mert már rendbe vannak a fogaid, csak egy-kettőt kellene húzni rajta.
Szóval igen, megéri vállalni, minél előbb, mert így 16 évesen még nem olyan gáz, mint mondjuk 20 évesen. Sőt, addigra még lehet hogy jobban elmozdulnak a fogaid a helyéről, szóval inkább most, mint később.
Ha kiveszik a bölcsességfogakat, utána már nem fog elmozdulni mert ugye nincs ami majd eltolja őket.
köszönöm a választ:) leginkább attól félek, hogy nagyon fájni fog, miután kiműtik :/
a tényt, hogy fogszabályzóm van még el bírnám viselni, ha már egyszer sikerült.. pasim meg úgy sincs akit zavarna.
akkor felér egy fogyókúrával :) kettőt egy csapásra..
egyébként te hol laksz? nem tudom melyik orvoshoz menjek, de azt mondják érdemes átgondolni, mert vannak akik "nem valami jók"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!