Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Megéri vállalni a fogszabályzót?

Megéri vállalni a fogszabályzót?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Már volt fogszabályzóm, éjszakai, állandó is , örültem hogy megszabadultam tőle. Már minden rendbe is volt, erre most egy fogam megint eláll a többitől és nagyon zavar. Voltam fogorvosnál, azt mondta előbb ki kell műteni a bölcsességfogam aztán fogszabályzó :/ persze állandó.. nem tudom hogy bevállaljam-e.. így sem vagyok szép, már csak az hiányzik hogy a fogszabi is rádobjon egy lapáttal.. viszont csúnya fogakat sem akarok..

ja és ráadásul semmi garancia rá, hogy ha felrakják a fogszabályzót, akkor utána nem mozdul el megint a fogam..

2013. márc. 19. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Jaj nem kell így felfogni a dolgot. Azért mozdulnak el a fogaid, mert a bölcsességfogad nő, és az tolja őket. Az volt a hülyeség, hogy úgy raktak fel, hogy a bölcsességfogakat nem szedték ki.

Ha csak egy picit mozdultak el a fogaid, akkor most vetesd ki a bölcsességfogaid, és még most rakasd fel a fogszabályzót, mert lehet hogy mondjuk csak egy évig kell hordanod, vagy addig se, mert már rendbe vannak a fogaid, csak egy-kettőt kellene húzni rajta.

Szóval igen, megéri vállalni, minél előbb, mert így 16 évesen még nem olyan gáz, mint mondjuk 20 évesen. Sőt, addigra még lehet hogy jobban elmozdulnak a fogaid a helyéről, szóval inkább most, mint később.

Ha kiveszik a bölcsességfogakat, utána már nem fog elmozdulni mert ugye nincs ami majd eltolja őket.

2013. márc. 19. 20:31
 2/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ:) leginkább attól félek, hogy nagyon fájni fog, miután kiműtik :/

a tényt, hogy fogszabályzóm van még el bírnám viselni, ha már egyszer sikerült.. pasim meg úgy sincs akit zavarna.

2013. márc. 19. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Fájni fog miután kiműtik, nagyon is, de megéri megcsinálni, mert utána szépek lesznek a fogaid. És nem fog fájni a bölcsességfogad se :D Persze amikor kiszedik, utána úgy egy hétig fogsz szenvedni, még levest se tudsz majd enni, de hát istenem, a szépségért szenvedni kell. Nekem is fájt, kiszedték mindet, úgy néztem ki mint egy hörcsög, de mostmár szépen tudok mosolyogni :D
2013. márc. 19. 20:39
 4/7 A kérdező kommentje:

akkor felér egy fogyókúrával :) kettőt egy csapásra..

egyébként te hol laksz? nem tudom melyik orvoshoz menjek, de azt mondják érdemes átgondolni, mert vannak akik "nem valami jók"

2013. márc. 19. 20:42
 5/7 Csak Kicsi H válasza:
Nekem is volt,és teljesen megéri.Bár eleinte furcsa lesz,de meg lehet szokni könnyen
2013. márc. 19. 20:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Vállald be, nekem pl rengeteg lány osztálytársamnak van és egyáltalán nem csúfítja el őket. Inkább viseld egy ideig és utána szép lesz mint hogy csúnya fogsorral élj :)
2013. márc. 19. 20:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, de amúgy később sem gáz a fogszabi, hidd el :) Sokan felfújják ezt a dolgot; értelmes emberek nem kezdik el cikizni a másikat, aki meg igen, az vessen magára :P
2013. márc. 19. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!