Ha fület lövetnék, utána mennyi ideig kell kerülnöm az uszodát?
Semmilyen piercinget nem lövetünk, mert nem higénikus, nem pontos, nem professzionális. Ilyet max kozmetikus csinál, képzett piercinges tuti nem. A lyuk ferde lehet, túl lentre csúszhat, vagy rá a másikra...
kb 1,5-2 hét a gyógyulási idő, de nyilvános vízbe nem mennék vele legalább 3 hétig. Ez attól is függ, hogy milyen a bőröd, és mennyit piszkálod.
Köszi!
Nem tudom, akkor pontosan minek hívják, de lehet pont ez a füllövés :) Mikor a kiválasztott fülbevaló egyik végét belerakja egy kis gépbe és egy kattanás után benne is van.
Egyébként ékszerész csinálná. Jelenleg hat lyuk van a fülemben, az utolsó négyet ott csináltattam, megbízok annyira benne, hogy nem rontja el.
Szerintem ne lövesd, hanem szúrasd TŰVEL.
Vagy akár egyik ismerősöd is kiszúrhatja, csak fertőtlenítsd le a tűt.
Nekem egy lyuk van lőve, sokszor begyulladt, feldagadt, vadhúst kellett róla levágnom, stb.
Hagytam beforrni és kiszúrtam megint magamnak, azóta semmi baja.
A többi már tűvel lett szúrva (+3lyuk)
"megbízok annyira benne, hogy nem rontja el."
vannak ideggócok, amiknek tökmidnegy, hogy ki csinálja, és hanyadikat életében, erre az erős kompresszióra úgy reagál, hogy kb örök életedben begyulladós lesz.
figyelj, nem véletlenül szakma a piercingesség. Nem, nem jó, ha az ismerősöd, a kozmetikus vagy az ékszerész csinálja.
Az eszközöket sterilizálni kell, a tűnek meg újnak és sterilnek kell lennie. A használattól eltomul, és karcos lesz, amibe beleülnek a szennyeződések.
Az ékszerésznek nincs sterilizáló rendszere, maximum egy fertőtlenítős ronggyal törölheti át. Ez így nem lesz 100as azt garantálom.
A foghúzásra se a helyi kovácsot kéred meg, a sebeidet se a helyi vajákos varrja össze. Fordulj szakemberhez, akinek ez a szakmája.
Azért egy fülszúrás nem szívműtét.
Egy alkohollal fertőtlenített tű bőven elég.
Nagyanyámnak 65évvel ezelőtt sterilizálatlan tűvel szúrták, mai napig tökéletesen megvan.
Vadi új tű, ugyan már!
Amivel a gatyámat varrom, azzal szúrtuk a fülem.
A középkori amputációkba se halt mindenki bele, de ettől még nem biztonságosak.
Egy olyan műveletnél, ahol általában vér folyik, igenis kell az új, steril tű, tiszta környezet, steril gumikesztyű. Nem tudhatod, hogy kinek a bőrében volt előtted, elég sok betegség terjed véren át, ahhoz, hogy veszélyes legyen. Semmiben nem más ez, mint amikor valaki intravénás drogot használ csoportosan.
A varrótű pedig végképp nem erre való. Tompa is, koszos is, rozsdás is lehet.
A professzionális piercinges 2-3 ezerrel drágább, de szerintem ennyit megéri fizetni a saját testi épséged érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!