SOS! Mennyi idő hogy megjelenjen a hennától való allergia?
Most kezdek bele a henna festészetbe és nem tudom hogy mennyi időn belül jelentkezhetnek az allerigára valló tünetek!
Honnan tudom meg hogy a vendég allergiás e a henna porra?
Valami javaslat hogy milyen szövegű papírt írjak hogy erről nem én vagyok a bűnös?
köszi a válaszokat
Szia! Lehet, hogy már késő, de azért válaszolok.
Elvileg 30 perc után már jelentkezik az allergiás tünet (ha van).
Minden allergént tartalmazó anyagból (használat előtt) a bőrre kell csöpögtetni/kenni, és ha fél óra múlva (vagy előbb) bármi bőrelváltozás vagy allergiás reakció lép fel, akkor nem szabad használni.
(Általában karon a hajlatnál érdemes, mert ott érzékenyebb a bőr.)
Utólag sajnos (amennyiben nem végeztél el előtte ilyen próbatesztet) nem lehet igazolni magad, mert (elvileg) minden új anyag (vagy új összetevőt tartalmazó anyagot) tesztelni kell az alanyon használat előtt.
Ha nagyon vészes a helyzet, maximum annyival tudsz védekezni, hogy a termék leírásában nem szerepelt az utasítás miszerint kellett volna ilyen "bőrpír-tesztet" végezned, így arra következtettél, hogy az összetétel nem lehet allergén. Persze ez sajnos nagyon gyenge érv, de talán most az egyszer szerencséd lesz.
Írj hogy alakult azóta.
Köszi a válaszod! Még nem kezdtem bele majd febr. 1-től.
Valami paírt szeretnék írni hogy ne engem hibáztassanak! tudsz valami ötletet mondani hogy mit írjak a papírra??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!