Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan illik köszönni?

Hogyan illik köszönni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nem ide kéne írni, de azért remélem kapok válaszokat :))

Tehát a régi edzőmet(nő)letegezem, ő olyan 30-35 éves lehet. A férje viszont van vagy 50, őt meg (miután hallottam, hogy a többi velem egykorú is) "tetszikeltem"/magáztam.

Most egy új edzőhöz járok, aki szintén nő, és ő kapásból mondta, hogy természetesen tegeződjünk (előtte telefonon beszéltem vele, ahol magáztam mert nem tudhattam, hogy hány éves). Az ő férje olyan 40-es lehet. A honlapjukon letegezik az embert, hogy pl.: Várunk téged is! Szerintetek letegezhetem a férjét is? Mert nem akarok bunkó lenni, viszont sokszor azt tapasztalom, ha 30-45 éveseket esetleg lemagázok/letetszikelek, akkor felháborodva szólnak, hogy miért nem tegezem őket. Igazából nekem egy kicsit ez furcsa, mert már nem is vagyok gyerek, de felnőtt se, így nem igazán tudom, hogy kinek hogy kéne köszönni. Mert már többször rámszóltak, hogy mi az hogy én nem tegezek egy 35-45 évest (edzésről a társaim szülei közül sokan) viszont az én anyukámat az osztálytársaim meg tetszikelik, meg én is az övéket, és ők is ebbe a korosztályba esnek, tehát elég furcsa ezért nekem... Remélem valaki tud normálisan válaszolni, előre is köszi. 19/L

2013. jan. 10. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nos az illem szerint nő és nő között az idősebb nőnek kell felajánlania hogy tegeződjetek,de nő és férfi között a nőnek mondja hogy tegeződjenek mindegy hány éves a férfi,legalábbis minket régen így tanítottak illemtanórán,szerintem letegezheted.
2013. jan. 10. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem a kora számít, hanem hogy felajánlotta-e a tegeződést. Én ebben a helyzetben nem tegezném.

Ha már felnőtt nőként állsz a dologhoz, akkor meg Neked kell kezdeményezned a tegeződést a férfiaknál, és ők nem tegezhetnek, amíg Te ezt nem kéred tőlük.

2013. jan. 10. 18:17
 3/4 anonim ***** válasza:
1 vagyok megtaláltam olvasd el [link]
2013. jan. 10. 19:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek, ment a zöld kéz :)
2013. jan. 11. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!