Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Valaki eltudja nekem mondani...

Fancuska123456 kérdése:

Valaki eltudja nekem mondani részletesen a fogszabályzással járó dolgokat?

Figyelt kérdés
pl:hogy vesznek nyomatot mennyi idő amíg kész van szószerint a felhelyezés és h mennyire fáj a húzás....

2013. jan. 5. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Függ attól, hogy magán- vagy állami orvos.

Én magánhoz jártam, leírom neked.

Levenni a nyomatot kicsit kellemetlen, pár perc az egész, nekem egy hét alatt elkészült a készülékem.

Az, hogy mennyire fáj és mi mennyi idő, a készülékedtől is függ. Az állandó macerásabb, több fájdalommal jár, sokszor nem tudsz enni. Nekem voltak baleseteim is (elengedett a ragasztó és felhasította az ív a szám), ezek kellemetlenek, de gyorsan kiküszöbölhetőek. A fogaidtól is függ, hogy mennyire tud fájni. A kivehető készülék nem fájdalmas, csak reggel érzed meg, de más teljesen, kevésbé hatékony.

Ha szűkíted egy kicsit, hogy milyen készülék, akkor többet tudok mondani. :)

2013. jan. 5. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Én magánorvosnál voltam, kb 10 hónapja van fent a fogszabályzóm.

A lenyomatvétel elég kellemetlen, egy iylen megrágott-rágógumi állagú masszát nyomnak a fogsorodra alul-felül, ami kicsit kellemetlen, hogy ahogy belenyomják, kicsit kifolyik a tengelyből, és olyan érzés, mintha lefolyna a torkodba - persze nem folyik, de elég rossz. Nekem levette a mintát, és rá két hétre már rakta is fel. A felhelyezés kb másfél óráig tartott, egyáltalán nem fájdalmas, csak unalmas, meg szét van feszítve a szád, ami szintén nem kellemes. Az első egy-két nap azzal telik, hogy megszokd, hogyan tartsd a szád, akárhogy is nézed, idegesíteni fog, hogy máshogy néz ki a mosolyod, a szád, ha beszélsz, d 1 hét után hozzászoksz, hogyan használd, helyezd az ajkaidat, nyelvedet. Felhelyezés után én kb másfél hétig nem nagyon tudtam szilárd táplálékot enni, eléggé fájt, feszült. Levesek, főzelék, joghurt, ilyeneket ettem, fogytam is elég sokat (azóta is azt mondom, a fogszabályzó a leghatásosabb diéta :D ). Kb két-három napig fájt nagyon, volt olyan, hogy este felkeltem arra, hogy feszül. De utána minden egyes kontroll után már nem fáj ilyen sokáig, max 2-3 nap volt (nekem), amikor érzékenyebb volt, ilyenkor csak puha kajákat ettem.

Arra kell odafigyelni, hogy túl keményet ne harapj/rágj vele, mert leeshet a brekett (van, aki tud almába is harapni fogszabályzóval, nekem volt már, hogy keményebb hústól is leesett és vissza kellett rakatni a leghátsó tubust).

Az étkezésre kell odafigyelni, mert társaságban salátával-tésztával kicsit ciki lehet, ha rátekeredik a drótra a kajacafrang. A szájhigiéniára is érdemes több időt szánni, mert gondolom, nem szeretnéd, hogy a fogszabályzó alatt elromoljanak a fogaid. Emlékszem, én kb 1-2 hónap után totál megbántam. Nyűgnek gondoltam a fogszabályzót, de már majdnem egy éve fent van, és teljesen megszoktam, nem érzem nehézségnek az ezzel járó kicsit több odafigyelést. Erre fel kell készülni, és be kell vállalni. Manapság meg egyre több fiatalt látok fogszabályzóval, szóval tök "menő" dolog lett. ami pluszban jó azoknak, akiknek tényleg kell.

2013. jan. 6. 13:11
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm az első válaszolónak.....(hogy egyálatán foglalkozik velem)állandó lesz..
2013. jan. 6. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:
az én válaszommal konkrétan mi a problémád?
2013. jan. 6. 13:50
 5/6 A kérdező kommentje:
semmi.....jószándékkal mondtam...<3 köszönöm hogy érdekel amit mondok és legalább vedted a fáraadtságot és visszakérdeztél!
2013. jan. 6. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:
# 2 Végre valaki úgy magyarázta el ahogy vártam! Nekem is nem sokára lesz és most optimistábban állok hozzá.. :)
2013. jan. 14. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!