Hogy lehet minden ázsiainak ilyen szép haja?
Szüless újra!
Viccet félretéve. Éltem Ázsiában, jártam Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon... nem minden ázsiainak szép a haja. ;)
Egyébként meg, ha nem alapból szép a hajad, akkor megfelelő táplálkozással, kímélő termékekkel segíthetsz rajta.
Az ázsiaiak pedig irigykednek az európaiakra.Tetszik nekik az európai nők magassága,arcformája és (nem vicc)-az orra.
Szóval valamit valamiért.
Ez a genetika miatt van. Sokkal vastagabb szálú a hajuk, mint az európaiaknak általában, fekete és egyenes, ami miatt sokkal jobban veri vissza a fényt, így fényesebbnek látszik. Mivel vastagabbak a szálak, nem is sérülnek olyan könnyen. Kínában nagy tradíció egyes tartományokban vagy falvakban, hogy nagyon hosszúra növesszék a hajukat, nem olyan ritka a térdig vagy bokáig érő sem. [link]
Ugyanúgy nagy jelentőséget tulajdonítanak az indiaiak a nagyon hosszú hajnak. Nekik még vastagabb hajuk van. 5x olyan vastag is lehet egy hajszáluk, mint nekünk.
Persze náluk sincs mindenkinek ilyen haja, csak genetikailag jobbak a lehetőségeik. Minden az öröklött géneken múlik.
Pl. nekem kb. olyan hajam van, mint az indiaiaknak, szinte fekete, vastagszálú, rengeteg, és leér a combomig, (a hófehér bőrömmel kicsit furán néz ki, de ezt dobta a gép - még így is sokan jönnek azzal, hogy tiszta Jázmin hercegnős a séróm :D). De ott van a húgom, a vékony szálú, szőkésbarna hajával, ami ritka, hullik, kb. negyed annyi, mint nekem, igaz derékig ér, de nagyon törik. Ő haj terén anyám génjeit örökölte inkább, én apámét. Ennyi a különbség még édestestvérek között is. :)
Azért sokat tehetsz, hogy egészségesebb, fényesebb legyen a hajad, erre vannak a hajbalzsamok, hajvégápoló szérumok, kókuszolaj, stb., meg kíméld minden károsodástól. Viszont nem tudod elérni hogy több hajad legyen. A szálak vastagságán talán minimálisan javíthatnak a hajvitaminok, a növekedésen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!