Szerintetek normális hogy bárhová megyek, minimum másfél órát készülődök? L
figyelj en fel ora alatt megvagyok
smink : alapozo, szemoldok szedes, rajzolas, spiral,tus
zuhany:borotvalkozassal, mozsdassal
oltozkodes: megkeresni a ruhat amit aznap felveszek
fogmosas: normal,feheritovel es listerinnel
budias:kicsi/nagy dolog
hajvasalas, fesules,
szia. én ugyanilyen vagyok, mint te. leírom az én helyzetemet, hátha találsz egyezést, de ha nem, akkor ne beszéld be magadnak! nem vagy szétszórt? én szétszórt is és lassú, meg lusta is vagyok. voltam 3 féle pszcihiáternél, mindegyik megállapította, hogy ADHD szindrómám van, szóval figyelem hiányom van - ebből adódik a szétszórtság. sokszor indulás előtt nem emlékszem hová tettem a kulcsomat, mindent ötször végig kell gondolnom megcsináltam-e elkészüléskor, fogat mostam-e, megfésülködtem-e rendesen, stb. szóval borzalmas, totál szétesett vagyok, ráadásul még lassú is.
én suli előtt hajvasalás zuhanyzás nélkül készülök kb háromnegyedórát, vagy egy órát, úgy hogy így is eléggé sietek. felkelek nagy nehezen, pisilek, fogatmosok, alapozok, púder, szemhéj tus, szempilla spirál, szemöldök kihúzás. így nézek ki jól, nem túl sok smink, de ha pl alapozót elhagyom már én sem érzem magam olyan jól egésznap, pedig szerintem az emberek nagyrésze észre sem veszi, ha nincs rajtam alapozó. kiválasztok egy farmert, hozzá pulcsit, pólót, meg fehérneműt veszek fel ez is vagy tíz perc. aztán gyorsan iszok egy kávét, és sietek a buszra reménykedve abban, hogy nem felejtettem el semmit.
a fürdés nálam 20-30 perc, egy hajmosás általában háromnegyedóra. ha elsietném ezeket nem lennék elég tiszta, nem tudnám lemosni a sminkem, szóval az ilyen alap tisztálkodáson nem fogok időt spórolni.
a hajvasalás is háromnegyedóra nálam, abban is nagyon precíz, aprólékos és lassú vagyok, mint ahogy a sminkemben.
régebben hetente 2x vasaltam a hajamat, mára már úgy döntöttem lesz*rom, mert roncsolja a hajat és rengeteg időmet elveszi.
na most képzeld el, hogy ha egy buliba csinosan kell kinéznem mennyi idő... már reggel elkezdem sokszor a készülést. hajmosás háromnegyedóra. az mire megszárad..,. közben netezek, vagy akármi. mire kivasalom is háromnegyed óra. a sminkem akkor vagy félóra, vagy mégtöbb, mire kiválasztom mit veszek fel, meg összepakolom a cuccom, stb, stb.
pszichiáter próbált győzködni, hogy ez kényszeres, meg midnen, de nem. csak borzalmasan precíz, meg lassú vagyok és szétszórt is. pl a hajvasalást eltudom hanyagolni, szóval nem kényszeres, sminket nem szeretem, sokkal jobban nézek ki vele.
szóval, ha olyan sokat készülsz, mint én érdemes lenne elgondolkodni, hogy ez szétszórtság, túlzott aprólékosság, precizitás, kényszeresség, vagy mi miatt lehet így? ha te rájönnél erre lehet tudnál rajta változtatni. próbálj meg valami rendszert kialakítani a napi rutinodban, meg gondold át a dolgokat, és ne utolsó pillanatokra hagyj mindent, pl ilyen nálam a kulcs, pénztárca, telefon stb keresés.
remélem tudtam segíteni valamennyit.
Hát akkor azért nem, de ha mondjuk messzebbi boltba kell mennem, vagy tudom hogy órákat fogok válogatni, akkor elkészülök rendesen. Meg iskolába, munkába, barátnős találkozóra, randira, ezek amire ilyen sokat készülődök. Ha például kimegyek lépcsőházat takaritani, vagy lemegyek a ház elé cigizni, akkor nem készülük semennyit.
Az előzőre visszatérve, anyni igaz rám hogy kényszeresen ellenőrizgetem hogy nem e hagytam ki lépést a készülődés során, meg azt hogy biztos minden megvan e nálam. Enélkül nem tudom kilépni a bejárati ajtón, hogy ezeket ne ellenőrizzem le vagy 5 ször. :( Szóval ez is elvesz időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!