Herpesz minél előbbi eltüntetésére házi módszer?
Haverokkal egymás után ittunk üvegből (jaaahj, már bánom!) és herpeszes lett a szám, viszont herpeszes tapasz nincsen.. mivel tudnám kezelni?
14L
Vegyél valami kenőcsöt, a házi szerektől csak rosszabb lesz.
Én próbáltam a jegelést, acetont, alkoholt, nem segít. Csak nagyobbra dagadt tőle. Ráadásul a már jelen lévő herpeszt nem szabad ezekkel kezelni, csak a piros, égető érzésű bőrfelületet előtte!
Vegyél valamilyen antivirális krémet. Én kezdetben Zoviraxot és Fenistil herpeszkrémet használtam, és nem értettem, mitől olyan ronda, hatalmas a számon a használatuk közben is.
Az igazság az, hogy mindenkinek a szervezete más krémre reagál jól (ugyanis különböző az antivirális összetétele!). Később kipróbáltam a Telvirant, és rájöttem, hogy a Zovirax és a Fenistil használatánál tapőasztalt viszketés, feldagadás allergén reakció. Az utóbbi krémek használatával 5-7 nap volt, mire teljesen megszabadultam a herpszemtől, a Telvirannal 2-3 nap.
De ezt mindenkinek magának kell kikísérleteznie! A krémek kb. 2000 ft-ba kerülnek.
Ami még nagyon hatásos: Lizin + C tabletta. Kb. 5000 ft 60/80 kapszulás kiszerelésben. A herpesz ugyanis utálja a lizin aminósavat és a C vitamint is. Ha érzed, hogy ki fog jönni a herpeszed, és beveszel pár szemet (ilyenkor nem kell sajnálni, 4-6 is mehet), általában megakadályozza az előjöttét nálam. VOlt már, hogy véletlen túl sokat fogyasztottam belőle, egy enyhe, fél órán át tartó hasfájás volt az eredménye, szóval ne aggódj a túladagolás miatt (gyakorlatilag csak vitamin és aminosav).
Még valami: moss gyakran kezet, nehogy a herpesz más testterületeidre is átterjedjen!
köszi a válaszokat!
elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!