Hogyan védjem meg magam ha megtámadnának?
Figyelt kérdés
Tudom, h nem jó latgoriához teettem, de probáltam olyanhoz ahol sokan válaszolnak. :) ha pold jön egy pasas és megakar erőszaolni. Vay a farkas kutyákról ha utánam futnak?2012. szept. 3. 11:33
2/8 anonim válasza:
A legjobb védekezés minimalizálni a kockázatot. Elkerülöd a rossz hírű környékeket, ha gyanús alakokat látsz, más utat választasz, nem vágsz neki egyedül az éjszakának. Emberek ellen hasznos a futás. Még ha van valami önvédelmi eszközöd (gázspray, gázpisztoly, sokkoló), akkor is szedned kell a lábad, miután használtad. A kés és vipera nem túl jó. Hatékony önvédelmi eszköz tud lenni, de érteni kell hozzájuk, hogy ne fordítsák ellened és büntetőjogi következménye lehet a használatuknak.
Kutyák ellen a gázspray és gázpisztoly jó, azok még érzékenyebbek rá. Futni nem nagyon érdemes előlük, úgyis gyorsabbak.
3/8 anonim válasza:
elmész önvédelmi sportot tanulni.
4/8 anonim válasza:
Az önvédelmi sport is hasznos tud lenni, de mindig kockázatos harcba bocsátkozni a támadóval. Arra már csak utolsó mentsvárként érdemes rá hagyatkozni, ha a gázspray+futás kombináció nem jött be.
5/8 anonim válasza:
Hát, nem tudom, de szerintem, mire valaki egy női táskában (legalábbis az enyémben) megtalál valamit, lemegy a nap. A válldobás meg azonnal kéznél lehet.
6/8 anonim válasza:
Aminek 2-3 támadó esetén stresszhelyzetben nem feltétlenül veszi sok hasznát. Az ilyen önvédelmi eszközöknél egyébként is azt javasolják, hogy könnyen elérhető helyen tartsák.
7/8 anonim válasza:
Igazából lehet többféleképpen, attól függ, hogy a támadóid mennyire ostobák. Én általában ha látok valakit egyből levágom, hogy "hány kilós", milyen szinten lehet. Egyszer előfordult, hogy körbevett 3 férfi, és meg akartam erőszakolni, elfutni nem tudtam, mert mellettem álltak. Közöltem, hogy nem venné ki jól magát a helyzet, ugyanis AIDS-es vagyok, próbáltam meggyőző lenni, elterelni a figyelmüket. Sikerült, elfutottam. De azért, ezt nem mindenkinél tudod eljátszani. Én már mondjuk villamoson is, ha utazom, és valaki túl közel áll, úgy néz, vagy bármi, azonnal leszállok, kerülöm az ilyen helyzeteket. De, ha nem futsz gyorsan, akkor egy ágyékon rúgás nagyon tud fájni. :) Kerüld az ilyen helyzeteket, és szerintem legyen nálad gázspray, és használd a józan eszed. :)
8/8 anonim válasza:
A hímnemű támadót legjobb váratlanul, de határozottan tökön rúgni. A kutya az egyszerűbb, mert az nem olyan állat, mint ez előbbi. Azt jobb megsimogatni. Persze csak, ha hagyja magát. Ha a kutya támad, határozottan elé kell állni, soha nem a szemébe nézni. Ha van nálad táska, biztonságból tartsd magad elé. A nyugalmat meg kell őrizni, különben baj lehet. Határozott, villámgyors támadó mozdulattal meg lehet lepni a kutyát és elriasztani, vagy lehetőség szerint mellbe rúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!