Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért pattog le a körömlakk...

Miért pattog le a körömlakk ilyen hamar?

Figyelt kérdés
Befestem a körmöm, és kb. másnap már el is kezd pattogni lefele a vége. Nem hiszem, hogy a lakk minőségével van baj, mindegyik körömlakkom ugyanezt csinálja, pedig van köztük márkás több ezer forintos is, rá is van írva, hogy tartós, mégis lepattognak azok is. Viszont száraz a bőr a kezemen és ekcémás vagyok, emiatt nagyon gyakran kell kézkrémeznem. Lehet, hogy ezért pattog le a lakk ilyen hamar? Mit csináljak, hogy tartósabb legyen? Próbáltam dupla réteg fedőlakkal, de hiába.

2012. jún. 26. 11:21
 1/5 anonim ***** válasza:
biztos sötét színű a lakk. Azokból nekem is mind lepattog, ha nem mosogatok kézzel, akkor is. Nem érdemes lakkra 1000 Ft-nál többet kiadni. A kézkrémezés biztos nem árt neki.
2012. jún. 26. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:
megreszelted előtte a körmöd? hogy a kis árkokba is bele menjen a festék? ha nem akkor rajta...úgy értem hogy ha megreszeled kis árkok keletkeznek a körmödön mert ugye felkarcolod és akkor nem tud úgy felpattogni...:)
2012. jún. 26. 11:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Megreszelem, és nem sötét színű a lakk, általában franciázok sima fehérrel+rózsaszínnel+valami kis virág mintát még rajzolgatok rá.
2012. jún. 26. 12:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem az lehet a baj, hogy túl vastag a fehér részen a lakkozás. A francia manikűrnél könnyen megesik. Inkább vékony rétegekkel dolgozz, és max. 2-3 réteggel mindennel együtt.

Esetleg egy jól eltalált alapozólakk segíthet a dolgon.

2012. jún. 26. 15:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Vedd meg ezt, ha be tudod szerezni valahonnan:

[link]

Nagyon megéri az árát. Én ezt használom, és az olcsó 100 forintos boltban vásárolt lakkjaim egy hétig a körmömön maradnak úgy, hogy mosogatok és takarítok is. Két rétegben szoktam a lakkozott körömre felvinni. Természetesen meg kell várni hogy megszáradjon az alsó. Szép fényes felületet is ad. Lakkozás előtt soha ne kend be krémmel a körmödet inkább figyelj arra, hogy teljesen tiszta zsírmentes legyen. Az is jó, amit az egyik előttem válaszoló ajánlott, hogy finoman reszeld meg a felületét.

2012. jún. 26. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!