Miért van az, hogy ha vkit a soványsága miatt cikiznek az rendben van, de ha valakit a kövérsége miatt, az már bunkó?
Félreértés ne essék ! NEM kritizálok én senkit a súlya miatt akárhogy is néz ki, mert bunkó dolog!!
De nem értem.
Én sovány vagyok, nehezen hízós fajta. Mégis nekem (sokszor a testesebb emberek) szokták mondani teljesen rosszindulattal, hogy "olyan vagy mint egy kiéhezett gebe" , vagy "olyan vagy mint egy anorexiás csontváz" stb.
Nekem ez nagyon rosszul tud esni, pláne, hogy tudom, hogy csak rosszindulatból jegyzi meg az illető, nem is 1 ember.
Én nem szoktam semmit sem visszaszólni.
Oké, hogy a kövérebb embereket is cikizik, az se helytálló! De nem értem, hogy miért gondolják azt, hogy ha a kövérségre valaki megjegyzést tesz, az bunkó, de ha a soványságra, akkor rendben van?
Továbbá nem értem hogy : miért vannak olyanok, akik kövérek (ezzel semmi gond sincs, engem nem zavar!), de cikizik a sovány embereket, legebézik őket, de elvárják, hogy a másik (akit megsértettek) ne tegyen megjegyzést rájuk, mert az "milyen bunkó dolog" ??
Nem értem az ilyen embereket. Miért van ez?
Egy soványnak ugyan úgy rosszul esik a sértés, mint egy kövér embernek. De ezt sokan miért nem fogják fel?
Az ilyen rosszindulatú embereknek hogy esne, ha mérges lennék és én meg azzal cseszegetném őket, hogy "hu de kövér vagy!!" ??
Nem vagyok ilyen, csak nem értem :/
Szét kell nézni, kik kezdték, ez már csak a védekezés...
Sose b@sztattam senkit a külsje miatt, ellenben én kaptam eleget mindig, mindenkitől, mert pl 12 évesen én 60 kiló voltam, az osztálytársaim meg 40-45 körül...
Menj fel kedves kérdező pl napisz@rra, soványakról kerül fel kép csak azért, mert sovány?
Gebézést olvastál ott?
Itt a kérdések között is keresgélhetsz, kiket hordanak le...
A soványak jöhetnek azzal, hogy "ilyen az alkatom", na de ha egyeseknek ilyen az alkatuk, pedig saját bevallás szerint zabálnak, mint állat, akkor mit kell rajtuk tisztelni, mivel különbek, mint azok az "igénytelen zsírkocák", akik ugyanilyen életmódot folytatnak, csak épp rajtuk meglátszik a zaba? És mégis...
Nem b@szogatás, csak tájékozódj, mielőtt neki állsz sajnáltatni magad a semmiért...
na szia
Kedves túrórudi (azt szeretem), de a szalonnától meg a krémestől hányni tudnék... Viszont a lényeget szerintem nem értetted meg...
Mit sír a szája, ha minden OK?...
Mert szerinte nem oké minden. Rosszul érzi magát a bőrében, mert túl vékony, szeretne hízni, de nem sikerül. Akármilyen hihetetlen, ilyen is van. És ha emiatt bactatják (mondván, hogy gebe), az kb. pont olyan érzés lehet, mintha neked azt mondanák, hogy zsírgombóc vagy.
Ha jól értettem, ez a kérdező problémája. :)
Már talán nem mondják, csak a megjegyzéseid nem mindig találóak.
Én nem irigykedem senkire, mennyit, mit kajál.
Csak hozok 1 példát. Más jellegű, de a kivitele hasonló.
Ha egy nő szoptatja a gyerekét (van tej, szopik a gyerek, a mellek is engedik, szóval megy minden flottul), őt tisztelik, becsülik, nyalják a seggit.
Ha egy másik kínkeservesen szenved a dologgal, negyed annyi tejért, mint az előző, de a környezet csak azt látja, a gyerek tápszert kap, akkor a lusta könnyelmű fajtája, ennyire nem képes, hogy
szoptasson.
Alkat: Miért kéne azt becsülni, akinek ingyen van?
Inkább azt, aki megszenved érte, nem így lenne logikus?
Az meg, hogy őt zavarja... Ugyan miért, mki azt gondolja (veled az élen) "örülj neki, még mindig jobb, mintha dagadt lennél", meg csak azért mondják mert irigyek... Akkor hol a probléma?
#15.-ben válaszoltam.
Fogadd el, hogy a súlyproblémákkal küzdőket két nagy csoportra lehet osztani, és ő van az egyikben.
Hogy ki melyik csoport problémáját érzi kellemetlenebbnek, ez változó, és itt most nem is számít, mert ez a probléma meglétén nem változtat.
Jó, én értem, mit akarsz mondani, és elviekben igazad van.
De ő nem írta, hogy zavarná a soványsága, csak a megjegyzések, másrészt amiről ír, én sehol se láttam/hallottam ilyet, általában nem ez a jellemző.
(Múltkor volt egy kérdés, már nem tudom, mi, de hasonló téma. Azt beírt valami csaj, hogy neki milyen sz@r, mert baromi nehezen tud hízni, a hozzászólás hangneme is felháborodottnak és sértettnek tűnt, végén hozzátette, ő jól érzi magát a bőrében, szereti a testét... Az ilyeneket nem értem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!