Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ruhát akarok varrni magamnak,...

Ruhát akarok varrni magamnak, menni fog?

Figyelt kérdés
Nincs semmilyen gyakorlatom, de van egy profi varrógépünk mert anya szokott varrni itthon, de ő se ruhákat, csak ami fontos, függönyt, ágyneműhuzatot, szakadásokat, zipzárt stb. Szóval ő is csak az alapokat tudja megmutatni nekem. Elég ez ahhoz, hogy egy egyszerübb szoknyát vagy felsőt megvarrjak magamnak? 22L
2009. jún. 18. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
szoknyához elég. szerzel szabásmintát és kiigazodsz rajta akkor menni fog. :)
2009. jún. 18. 15:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ismerős aki ad szabásmintát akkor nem nehéz,ha saját ötlet és nwm tudsz szabásmintát csinálni akkor igen.

Ha egyzerű csőtopp akkor sem nehéz,pelerin szintúgy...

Én próbáltam de nem ment,pedig ügyes vagyok tényleg,de nem nagyon akarta így nekem marad a keresztanyám:D

2009. jún. 18. 15:08
 3/9 A kérdező kommentje:
A szabásminta az micsoda? :) nélküle nem megy? Ahogy nagymamámtól láttam (ő varrónő) ő a kiterített anyagot rajzolja körbe krétával.
2009. jún. 18. 15:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

igen az anyagot rajzolta be, de a szabásminta alapján :D

a szabásminta egy puha papírból készített más a ruhád elemeinek. azokat megszerkeszted először, vagy inkább valakivel megcsináltatod, hogy méretre passszoljon neked. utána azokat kell körberajzolnod, az alapján csinálod meg a ruhát

2009. jún. 18. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az újságosnál vegyél egy Burda magazint, abban nagyon jó szabásminták vannak, és lépésről lépésre megmutatja mit hogyan kell csinálni. Nagyon jó rucik vannak benne általában ,de vannak más ilyen újságok is. Benne vannak a képek mint egy ruházati katalógusban te meg meg tudod varrni magadnak. Menni fog nem olyan nehéz, csak alőször valami könnyűvel kezd és ne túl drága anyagon gyakorolj! Sok sikert hozzá!

2009. jún. 18. 15:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen aranyosak vagytok hogy így segítetek!! :)
2009. jún. 18. 15:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát szabásminta nélkül ne nagyon fogj hozzá, könnyű elcseszni:) Neten is lehet találni mintákat, leírásokat hogy mit hogyan kell. Én is így tanultam meg.

Szerintem menni fog ha gyakorolsz kicsit, én 16 vagyok és fiú, magamnak tervezem és varrom a ruháimat, ha nekem sikerül neked is fog... xD

2009. jún. 18. 19:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Neten találtam vagy 2-3 szabásmintát, dehát ezek csak sima póló meg szoknya rajzok! Ilyet én is tudok rajzolni itthon.... nem értem miért szükséges ez a szabásminta?
2009. jún. 18. 19:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy pólót, és egy szoknyát igaz meg lehet szabásminta nélkül is varrni, de egy komolyabb felsőt már nem, hidd el. Én is ajánlom a burda magazint, sok jó ötlet van benne, és szabásminták is.
2009. jún. 19. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!