Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi az az oxibenzon, ami két...

Mi az az oxibenzon, ami két kozmetikai cuccomban is benne van?

Figyelt kérdés

Direkt ráírták, hogy: "oxibenzont tartalmaz", ezért attól tartok, ez valami káros anyag.

Köszi a választ!

2009. jún. 3. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Az enyémekben is van, nem a legjobb, de azért nem kell rögtön kétségbeesni.

Általában fényvédős termékekben van, mert ez valami kémiai uv szűrő szerűség.

Allergiás reakciót válthat ki, vagy szemirritációt.

Pl. viszketés, pirosság, vörös foltok, kipattog az illető stb.

De ezt úgyis észreveszed, és akkor abba kell hagyni a termék használatát, ha pedig nem múlik el akkor bőrgyógyász tud segíteni a továbbiakban.

De én is használok ilyet és semmi probléma, hál' istennek.

2009. jún. 4. 05:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Érdekességképp mindkét termék Avon-os. Az egyik egy miniparfüm, a másik valóban fényvédős, barnítós testápoló... Tehát összefüggés nincs a kettő között...

Köszi a válaszod!

2009. jún. 4. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom hogy fényvédő anyag,ami az UVB ellen véd.
2009. jún. 5. 18:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Most, hogy írtad megnéztem találtam is olyan (szintén avon) parfümöt, amire nekem is rá van írva.

Arra tudok gondolni, hogy van valami olyan tulajdonsága is az oxibenzonnak, ami miatt a parfümökbe használják, mert gondolom oda nem a fényvédelem miatt kell.

Amit írtam, hogy a fényvédős termékekbe használják főleg, az 100%.

Azt gondolom ugyan olyan, mint a többi anyag, ami a termékekben van, nem károsabb ez sem.

Csak fel kell tüntetniük, mert több ember érzékeny rá és ha nem tüntetik fel büntetést kaphatnak.

De nekem sincs tőle semmi bajom, szóval attól lehet használni.

2009. jún. 5. 18:32
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Nekem is van egy AVON-os hidratáló arckrém, ilyen uborkás citromfüves valami, és arra is rá volt írva hogy oxibenzont tartalmaz.

Mikor megvettem és használtam tele lettem pattanásokkal tőle. Akkor még nem tudtam, hogy tényleg ettől van, most a napokban újra használtam, és megint tiszta pattanás lettem tőle, de úgy, hogy fájt is nagyon, meg feldagadt, és csomó genny felgyülemlett alatta, alig akart elmúlni, már kamillateával, meg a filterrel csináltam ilyen arcpakolást, és az pár nap alatt elmúlasztotta. ki is dobtam rögtön, pedig nem is volt olyan olcsó.

2013. júl. 21. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Az oxibenzon és az octinoxát a vizsgálatok alapján endokrin-diszruptorok, vagyis megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését, magyarán megbolygatják a hormonháztartásunkat. Az oxibenzon és az octinoxát a pajzsmirigyhormonok és a nemi hormonok háztartásába is belekavarhat, tudományos vizsgálatok szerint antiandrogén hatásuk miatt a serdülő fiúk tesztoszteronszintjét szignifikánsan csökkentik, az octinoxát pedig megváltoztatja az ösztrogéntermelés ciklusát. Már ha a bőrön át felszívódva bejut a szervezetbe.

A rossz hír az, hogy bejut. Ebből a szempontból az octinoxát a veszélytelenebb, a mérések szerint kevesebb mint egyszázalékos a felszívódása, míg az oxibenzoné akár 9 százalékos is lehet. És mivel a naptejet, ha szabályosan használnánk, nagy mennyiségben és rendszeresen kell felvinni a bőrünkre, ezek a hatóanyagok is nagy mennyiségben szívódhatnak fel.

2018. jún. 6. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!