Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Műkörmösök! Mennyi idő mire...

Műkörmösök! Mennyi idő mire elhagyhatom azt a jelzőt hogy: "Kezdő"műkörmös?

Figyelt kérdés
Ti hogyan csináltátok? Mennyi időbe telt mire profik letettek? Mennyit kell gyakorolni? Minden tanácsot szívesen fogadok, mert sokszor el megy a kedvem, amikor valami nem úgy sikerül ahogy akarom :( Veletek is volt így?
2012. jan. 3. 22:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Én 4 éve csinálom, de van amiből még kezdőnek érzem magam, van amiből pedig nem. Szóval szerintem sokat számít, hogy Te hogy érzed. Egy szalonból olyan indokkal küldtek el, hogy nem elég szép, és nem elég precíz a munkám, az sokatt rontott az önbizalmamon, egészen addig, amíg egy volt kolléganőm fel nem tett pár képet a helyettem felvett körmös munkáiból. Ő azt állította magáról, hogy nagyon tapasztalt, és igaz, hogy gyorsabban dolgozott, mint én, de a kocka franciáján se párhuzam, se egyenes, se szép mosolyvonal, se c-ív nem volt. Akkor jöttem rá, hogy nem én voltam a rossz, csak kellett valami indok, mert nem mondhatta a főnök, hogy julcsika nem bírja a fejedet, és ha nem rúglak ki, akkor ő megy el. Én voltam az "új", a főnök nem ismert, és elhitt minden hülyeséget a másik csajnak. Mivel az első körmös munkahelyem volt, elég rosszul érintett, talán még az is átfutott a fejemen, hogy tényleg nem vagyok jó. De elmentem továbbképzésekre, sikereim vannak, a vendégek osztogatják a telefonszámomat, mert látják rajtuk a munkáimat. Profi nem vagyok, de kezdő sem. És újra van önbizalmam munka terén.

Kicsit hosszú lett, sajnálom.

2012. jan. 3. 23:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Én kicsit laikus vagyok, de szerintem ez nem csak a szakmában eltöltött időtől függ.

Egyik barátnőm megcsinálta a műkörmös képzést, és vele együtt járt egy idősebb nő is. A barátnőm hihetetlen ügyes, nagyon kreatív, mindig új dolgokat talál ki, szépen dolgozik stb. Viszont ez az idősebb nő (a facebook képeit láttam) elég amatőr dolgokat csinál, nem is túl szépen. Nyilván a barátnőinek megcsinálja a körmöt, mert nekik úgy is jó, meg amúgy sem volt még nekik szebb, ő sosem fogja kinőni ezt a kezdő állapotot.

2012. jan. 4. 11:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Így van, nem hónapokban meg években kell nézni ezt a dolgot, hanem a munkádban. Ha már biztos az ecset a kezedben, magabiztosan tudsz dolgozni, problémamentesek a körmök amiket csinálsz: pl. nem levegősödik, nem törik be a stresszpontoknál, megfelelően ki van alakítva a c ív, stb. akkor már mondhatod, hogy nem vagy kezdő (de még nem is profi). Szóval csak gyakorlás kérdése az egész, és ha valamiben is bizonytalan vagy, menj el egy továbbképzésre, hidd el megéri, és idővel meg is térül majd az ára.
2012. jan. 6. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!