Szerintetek a világos (kék zöld szürke) vagy a sötét (barna) szemszín szebb?
Szerintetek a világos (kék zöld szürke) vagy a sötét (azaz barna) szemszín szebb?
Eddig tartott az ízléssel kapcsolatos rész.
Most pedig a makacs tények:
Magyar nők 80%-át becsülik barna szemünek az antropológusok, míg a magyar férfiaknál a barna szem aránya csak 70%. Értelemszerűen a maradék a kék zöld szürke vagy keverék között oszlik meg.
A barna un. standard szemszín (azaz mezei tucat) elég hatalmas arányban van jelen. Tehát hétköznapibb, kevésbé figyelemfelkeltő azaz kevésbé különleges egy ilyen környezetben. Magyarán statisztikailag sokkal nagyobb eséllyel kapsz/jutsz barna szemű párhoz mint világos szemszínnel rendelkezőhöz.
Nekem tiszta zöld szemem van, és szerintem a barna is nagyon szép tud lenni, főleg, ha valakinek nagy barna szemei vannak *.* Itt egyáltalán nem a gyakoriságon van a hangsúly! Amúgy lényegében nem szemfüggő a dolog. Sokkal fontosabb az ember személyisége és a megjelenése, alakja, arca, mosolya.
Kérdező, a válaszod nagyon buta megnyilvánulás volt, kifejezetten rasszista! Soha nem értettem az ilyen embereket. Jó, legyél megelégedve a saját szemszíneddel, de attól még nem kéne ily módon leszólni másokét!
Szerintem amiből kevesebb van arra inkább vágyunk.
Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne nagyon szép, sőt gyönyörű egy barna vagy fekete szem. Sőt megfelelő arc formához, hajhoz és emberhez más és más illik jobban.
Ezzel együtt vegyünk egy példát.
Arany fémből, esetleg gyémánt kövekből korlátlanul találnánk rögöket, darabokat a folyók partjain, akkor szeretnénk ennyire az aranyat? Azért csak nagyobb az esélye, hogy a ritkára vágyunk. Miért kelendőbbek a szőke lányok? (persze ez sem törvényszerű) Mert a természetes szőke ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!