Fiúk! Ti nagyon utáljátok és elvárjátok egy lánytól, hogy sehol se legyen szőrös (kivétel haj, szemöldök)? Lányok! Ti mindenhol szőrtelenítetek (kivéve haj, szemöldök)?
Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 18:45
1/10 anonim válasza:
Az egész testemet nem szőrtelenítem, de ahol a társadalom "elvárja" ott igen. (lábak, intim-tájék)
24/n
2/10 anonim válasza:
Ez így ebben a formában nem igaz. A lányoknak is "szőrös" a hasa, karja, lába,hónalja, feneke, melle stb. Ha ezek csak kis szőke alig észrevehető pihék, akkor nem zavarja a férfiak nagy részét. Azonban, ha feltűnően szőrös, akkor az kicsit illúzió romboló. De a hónaljadat mindenképpen borotváld. Az intim tájék már más kérdés. Ott is általában a "csupasz" a jó, de vannak férfiak akik a szőröset szeretik. /F
4/10 anonim válasza:
Lábamat, hónaljamat szőrtelenítem, bikinivonalat csak nyáron, nemi szerveknél csak megnyírom.
5/10 anonim válasza:
Mindenhol azért nem, pl a combomat nem, és a felkaromat sem. De a lábszáramat, alkaromat igen, ahogy "ott lenn" is, szedem a szemöldököm (különben naggyon durván őszasszony hatása lenne:D) és természetesen a hónaljam.
6/10 anonim válasza:
hónalj, láb, comb ( sajnos kell ott is, mert nem szőke pihék nőnek), alkar, has, intim terület, szemöldököm is szedem, de természetesen nem az egészet.
7/10 anonim válasza:
Az én barátomnak tökéletesen megfelelek szőrösen mindenhol. A hónaljamat mégse hagytam még soha életben "elburjánzani", és ott lent sem igazán. A lábamat viszont télen lusta vagyok szőrteleníteni:)
8/10 anonim válasza:
nekem a karom szőrös de nem akarom leborotválni...mit csináljak?
9/10 anonim válasza:
Nem várom el a lánytól, sőt osztálytársnőmet tiszteltem is, hogy nem enged a hullámnak. Kutya, dzsungel a 80-as években ismeretlen fogalom volt. A szokással önmagában nincs bajom, de az áthatolhatatlanná dagadt társadalmi nyomással igen (itt főleg a kamaszközösségekben gerjesztett esetleges kegyetlenkedésekre gondolok, amire itt a GYK-n is van kérdés). Tudtommal egészségügyi szempontból a szokás nemigen igazolható, legalábbis az összmérleg nem jó:
alul az orvosok, ifjúsági pszichológusok szakvéleménye az, amit a legfontosabbnak érzek, de az egész cikk jó összefoglaló.
10/10 anonim válasza:
Mármint **gúnyszó** volt ismeretlen, éppen hogy nem mint jelenség. A cikkben meg egy helyen tévedtem, itt ifjúsági pszichológus nem nyilatkozik, de a divatkritikus és az orvos említ ilyen témákat is. Igazi ifjúsági pszichológus cikkét is jó lenne találni, szerintem a testképre való túl erőszakos (és korai) társadalmi nyomás miatt nem helyeselné, de még nem találtam erre valódi forrást, csak annyit, amit a MANCS-cikkben van (itt a bőrgyógyász orvos említ ilyen szálat, de az ő elsődleges mondanivalója inkább az, hogy higiéniai alapon nem igazolható az összmérleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!