Melyik óratípus a legjobb? Elsősorban órás szakemberek válaszát várom.
Mechanikus, automata - ez a kettő tkp. ugyanaz, ezt én is tudom. Környezetbarát (nem kell elem).
Quartz, ez mennyire jó?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha jól sejtem akkor nem egy konkrét típust vársz válaszként, hanem egyfajta mechanizmus típust.
Én személy szerint nagyon Casio párti vagyok, tehát onnan mondok típus jellemzőket.
Analóg-digitális: először is jegyezzük meg, hogy ez a típus lényegében egy analóg karóra néhány digitális funkcióval. Ebben a kategóriában is lehet találni rengeteg sokat tudó és mutatós karórát, akár egyszerű, akár chronograph-os kivitelben
Analóg: A legegyszerűbb. Neked kell állítanod rajta a dolgokat, ezért nem is igazán csinálnak dátum kijelzőset, ha mégis akkor azt autómatára csinálják.( Én kevésbé pártolom ezt a típust)
Digitális: Lényegében egy ilyenbe lehet betenni a leg több funkciót. Többségük sportos viselet. Teljesen autómatán csinája a dolgokat.
Nem tudom, mik a szempontjaid: design, funkciók...
A kemény és rendszeres sporthoz strapabíró órákat találsz: CASIO G-shock. ebbe a kategóriába leginkább digitális, vagy analóg-digitális chronographos órák tartoznak
Hétköznapibb típusok: CASIO waveceptor (ezek működése rádiójel vezérelt)CASIO edifice
Ha csak sportolásra kell akkor is csak digitálist ajánlanék: CASIO sport
Igazából ennyivel tudnék szolgálni. :D Ja, és nem vagyok órás, csak óra tulajdonos és amatőr gyűjtő. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!