Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy annyira...

Miért van az, hogy annyira kipirosodom? Ha futok, vagy ha kicsit melegem van, már rögtön kipirosodom, és mást nem szoktam ilyennek látni. Ez mitől van?

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 18:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy ez nem válasz, de én dettó. Ha futok egy pár kört, vagy ha nyáron kimegyek a hűvös szobából a melegre olyan piros vagyok mint a rák, de akkor is ha huzamosabb ideig kinn vagyok a napon, és csak sokára múlik el. A vérnyomásom inkább alacsony mint magas, úgyhogy erre nem tudnám fogni, de én is szeretném tudni mitől lehet, mert nem nagyon szeretem.
2009. máj. 5. 18:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is ilyen problémával küzdök. Valószínűleg nagyon fehér és vékony a bőröd, és átlátszanak alatta az erek is. Nekem is ilyen volt. Nemrégiben azonban apró hajszálerek is megjelentek az arcomon, olyan mint az alkoholistáknak. Mindenképpen érdemes olyan bőrgyógyászt, kozmetológus orvost keresni, aki speciálisan foglalkozik rozáceával. Addig is úgy érdemes napra menni, hogy a fejedet tartsd árnyékban, úgy öltözz, hogy ne legyen meleged, és sportolás után hideg vízzel többször is hűtsd le az arcodat és hagyd a bőrödet megpihenni, lehűlni. Nyáron, amikor nem is gondolnád, a legnagyobb melegben is hidratáló krémet kell használni. Létezik azt hiszem, a Vichynek ún. arcpermet terméke, ami magas víztartalmú hűsítő folyékony krém, a felhevült arcbőrre kell egy kicsit permetezni és néhány perc múlva érezhető a javulás. A patikában többfélét is ajánlanak, ha megmondod, hogy a kipirosodásra kell. Van olyan bőrgyógyász, aki erre szteroidot ad, de ne fogadd el. Mindig kérdezz rá: ez ugye nem szteroid? Annak évek múlva csak és kizárólag hátránya lesz. Ezen kívül jó ha elkerülöd a nagyon forró, nagyon fűszeres, csípős ételeket, italokat, a tejcsokit (helyette néha kevés étcsoki), a füstölt, pácolt húsokat.
2009. máj. 6. 23:45
 3/3 A kérdező kommentje:
De én nem a naptól pirulok ki, hanem mondjuk. Iskolakört futunk. És ha bejövök totál vörös a fejem, másnak is, de nekik nem annyira.
2009. máj. 7. 20:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!