Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Fáj a szemöldökszedés?

Fáj a szemöldökszedés?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és épp anyával beszéltük hogy a tablóképkészítés előtt ki kellene szedetni a szemöldökömet. Én annyira hülye vagyok, hogy nem megyek kozmetikushoz, mert egyszerűen k*rvára félek hogy majd ha meleg gyantával csinálja majd baromira fájni fog...aztán meg még majd kitépkedné a "kósza" szálakat...az is fájna..Mondtam anyának hogy szedje ki ő csipesszel nekem, azt mondja, hogy az még a meleg gyantánál is fájdalmasabb. Am. sztem lefújtam az egészet, mert tökre fájna az biztos és tudom hogy nagyon béna gyáva félénk vagyok, de...nem merek belemenni. Esetleg ha mondanátok valami biztatót, mert ez lenne életem első szemöldökszedetése de...komolyan nem merem...=/
2009. máj. 4. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jaj ne aggódj :) Én első szemöldökszedésemkor attól féltem, hogy ne rontsam el :) fájni fáj, nem kertelek, de simán kibírható sőt utána megszokod és amúgyis van akinek napi program a szemöldökszedés, mint nekem is, ha annyira fájdalams lenne akkor én se kínoznám magam mindennap pedig nekem mindennap szednem kell, mert erős és kinő minden egyes nap újra :S De talán inkább kozmetikus, mert ő szépen megtudja csinálni, de, ha tudod, hogy elég jó a kézügyességd magadnak is kiszedheted :) Vagy, ha nem tudtam segíteni akkor megkéred a fotóst, hogy retusáltassa ki a szemöldököd majd mikor viszi csináltatni a képed a képszerkesztősnek :)

2009. máj. 4. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én magamnak szedem csipesszel. Nem az, hogy fáj csak amikor kirántok egy szálat kellemetlen és könnyes lesz a szemem meg néha csavar az orrom :DD de nem fáj, csak nevetséges az egész :)

Kozmetikusnál még nem voltam, mert eddig minden ismerősömnek elrontotta - szerintem. Én nem akarom, hogy nagyon kiszedje szóval inkább nem megyek.

Otthon kiszedheti neked anyukád, ha ért hozzá. Csináljatok előző nap jégkockákat, azzal lehet hűteni. Berakod nejlonzacskóba és a szemöldöködre nyomod. Vagy lidokain sprayvel lefújod ha más nem... de én nem szoktam semmit sem csinálni, simán ki lehet szedni.

Vagy el tudják tüntetni a képről programokkal is, de általában ezzel nem sokat foglalkoznak... :s

Végső megoldás lehet még a borotva. Én is borotválom időnként, ha olyan kedvem van. Semmi problémám nincs miatta, nem erősödött meg meg semmi.

1 alkalomtól pedig biztosan nem fog neked sem.

De nyugodtan kiszedhetitek otthon, nem fáj annyira és az első 10 szál után (amellett, hogy szinte készen is vagy) megszokod. Az első 3-4 lesz kissé fájdalmas de utána már nem újdonság. :)

Kozmetikushoz bevallom őszintén én se merek elmenni, mert félek hogy a gyantázás fájna nagyon, és elsírnám ott magam :D persze hozzá kell tennem, hogy eddig minden ismerősöm kibírta, anyukám se szólt egy szót se, észre se vette, ahogy legyantázták... hát én nem tudom.

2009. máj. 5. 01:51
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

jézusom..... hogy egy szemöldökszedésből ekkora gondot lehet csinálni... ilyet se láttam még O___o

képzeld, én is olyan "hülye vagyok" hogy nem mentem kozmetikushoz meg nem is megyek azóta sem soha. egy szemöldökszedéshez nem kell egy agysebész kézügyessége, nyugi, arra már nem emlékszem hogy milyen volt amikor először kiszedtem a szemöldököm (de arra igen hogy nem rettegtem így előtte XDD), egy nagyon kicsit fájt, magam csináltam, nem haltam bele és sikerült. én is 14 éves korom körül csináltam, vagy egy kicsit hamarabb, nem emlékszem pontosan. ezt simán megcsinálhatod magadnak otthon, vagy ha te annyira nem akarod, akkor valaki más, de ezért fölösleges kozmetikushoz menni. bár én nem tudnám elképzelni hogy valaki más szedje a szemöldököm. és a legjobb csipesszel, az ilyen gyantázás szerintem hülyeség a szemöldök esetében.

2009. máj. 5. 03:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tanácsolnám, hogy legelőször menj kozmetikushoz, aki formára szedi a szemöldököd. a gyanta szerintem nem fáj annyira, ott ugyanis csak 1-2 tépés az egyész, és már nincs is szemöldököd. (úgy értem, a felesleges része...) Utána pedig szedheted magadnak otthon. Húzd ki a bőrt, úgy könnyebb kiszedni. Legyen nálad zsepi, nekem is gyakran kezd el folyni az orrom. Ne félj, hamar hozzászoksz. Ha kozmetikusnál vagy, akkor is vigyél magaddal zsepit, ha elkezdene folyni az orrod! Kicsit kipirosodik, de majd bekenik egy kis krémmel. Nem kell félni, nem nagy dolog! :)
2009. máj. 5. 08:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az elöttem szólóval

először menj el kozmetikushoz ő formára szedi és utána te is könnyebben kitudod majd szedni

szerintem nem fáj a gyanta jobb mint a csipesz(de ez csak az én vélemyényem)

2009. máj. 5. 14:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A szemöldök feletti rész nem fáj...csak érzed hogy hozzáérsz meg csinálsz valamit de az nem fáj...az alattalévő rész ami a szemhéj teteje az tényleg fáj de hidd el nem halt bele még senki...próbálj ki egy szálat előszőr fölülről...majd aulról...nem lesz baj!
2009. máj. 5. 19:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én először csináltam...hát megláttam pár kósza szálat a tükörben "Úramisten hogy nézek ki?" "Mint egy barlangi ember" gyorsan előkaptam a manikűrkészletből a még használatlan csipeszt és kitépkedtem...meg se fordult a fejemben semmi ilyesmi, hogy fáj vagy nem...furcsa...
2009. máj. 5. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

kicsit, könnyezni szoktam tőle. Kis csípő szúró érzés. De hak ifeszíted a bőröd, és úgy szeded, akkor egy rövid időn belül megszokja. Nem vészes, ha kicsit kipirosodna nyugodtan jegeld. a lényeg hogy a tövénél fogd meg a szőrt és hirtelen rántsd ki, ha lehet hagymástúl, és akkor lasabban nől vissza.

Nekem két három hétig szép szokott lenni.

2009. máj. 5. 20:00
 9/9 anonim válasza:
Én kozmetikushoz járok és sztem sokkal jobb mint a csipesz,de persze az sem rossz.Mellesleg nem kizárt,h a csipesszel jobban fáj.
2010. febr. 10. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!