Az arany ékszeren látszik, hogy hány karátos?
ránézésre nem látszik, maximum egy ékszerész mondaná meg ránézésre, de ő is csak tippelne.
általában a kapcson van feltüntetve egy szám ami jelzi a karátot.
24-ből nem csinálnak ékszert mert túl puha! és hát drága is. 8 ból szintén nem mert az meg bóvli. ha jól tudom 14-16 karátos szokott lenni az ékszer. minél több az arany annál puhább.
annyira nem értek hozzá, ékszerészek pedig úgy néz ki nem olvassák az oldalt.
Én ékszerbecsüs és ékszerész vagyok. Héhaver nincs nagyon képben, ami a karátszámokat illeti. Sose az ékszer kapcsolójába van ütve a fémjel, a finomság jel is csak a kapcsolóra vonatkozik, ha ott látod! Mindig a lánc/karlánc erlijébe(karika) ütik, a kapocs az ékszer egy teljesen külön álló, utólag felrakott része. Először is készítenek 6 karátos, 8, 9, 10, 14, 18, és 22 karátos aranyat. És igen látható a különbség, míg a 6 karátos kemény, ,,piszkos" réz színű, addig a 18 karátos puha, tömény, sárga gyönyör, ami nagyon hamar elkopik. A legideálisabb és Magyarországon a leggyakoribb a 14 karátos ékszer.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!