Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A glicerint hogy használjam...

A glicerint hogy használjam szempillára?

Figyelt kérdés

Múltkor elmentem a gyógyszertárba glicerint venni (hógömbbe kellett) és megemlítette a patikus, hogy jó szempillára is (erősíti, dúsítja, hosszítja ?) Akkor nem nagyon érdekelt, nem is azért vettem, viszont most jól jönne a pilláimra, csak nem tudom mivel vigyem fel, meg hogy kell-e higítani, vagy akármi :D

Előre is köszönöm a hasznos válaszokat ! (:

16/L

2011. aug. 11. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
ugyanezt szokták ricinus olajjal is. amenyiben a glicerin nem valami erős,alkoholos,csipős löttyi akkor simán kend be a szempillád,és nembaj ha a szemhéjad is olyan,azt vattával/fülbiszkálóval körbe le tudod törölni. lényeg hogy a pilla legyen olyan.
2011. aug. 19. 22:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok még mindig.

van még az a lehetőség,hogy egy elhasznált szempillaspirálnak megtratod a spirál részét,amit jo alaposan elmosol,belemártod a cuccba,és mintha a pilláidat festenéd felviszed ara. ennyi

2011. aug. 19. 22:39
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

szia!

Én kozmetikusnak tanultam, és mi azt tanultuk a glicerinről, hogy vizet von el a bőrtő

l/sejtektől. Sztem nem igazán alkalmas szempillákra, de a ricinus olaj csodákat művel.:)

2011. nov. 28. 15:37
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
inkább ricinusolajat!!
2011. nov. 28. 17:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Ricinus olajnak szempilla dúsító hatása van miután kifested. Nagyon látszatos. És a hajra is jó. Nekem a hajam 4 hónap alatt 11 cm-ert nőt. :))
2012. jan. 21. 13:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó! A ricinus olajat hogy használtad hajra? Hol/milyet vettél?(:
2012. jan. 23. 19:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Patikában mérik ki. Én 50 ml vettem 150 ftért. Sokáig elég. Szempillára egy fültisztító segîtségével vittem fel, jól át kenegettem. 20-25 perc majd lemosom.

Hajra, felkell picit melegíteni, én radiátorra teszem kicsit. Diónyit folyatsz a tenyeredbe, előstör a hajtövekhez masszírozom be, majd még öntök belőle, azt meg a hajvégekre és az egêszhajra kenem. Hogy meleg legyen rá, én beszoktam törölközőbe csavarni.

Én csak pàr òrát hagyom rajta, nem éjszakára. Bármelyik gyógyszertárban kapsz, én pingvinben vettem. Azt mondták hamarosan vényköteles lesz.

Remélem segítettem, nekem úgy nő a hajam mint a bolondgomba (azóta) ;)))

2012. jan. 24. 08:51
 8/10 A kérdező kommentje:

Húú, köszi:) Holnap lehet be is nézek a gyógyszertárba:D Azt a részét nem értettem teljesen, ráteszed melegen a hajadra és utána amíg rajta van pár óráig, a hajadat csavarod be törölközőbe? Így értelmeztem, ezt mondtad?:P

Ja és a hajad kb mennyi idő után kezdett gyorsabban nőni ill a szempillán milyen változás lesz (hosszabodás/sűrűsödés/?), mennyi idő után?

2012. jan. 24. 17:44
 9/10 anonim válasza:
A ricinusolajat én úgy szoktam használni, hogy mind a 30 g-ot összekeverem olivaolajjal(kb ugyan annyit használok, mint a ricinusolajból) és hozzá teszek még 1 tojásfehérjét. Az egészet bedolgozom a hajamba, betekerem folpackkal, majd egy kendővel is becsavarom, hogy jó melegen tartsa. Gyakran rámelegítek még hajszárítóval is. Nem fog ártani, ha egész nap rajtad van, nyugodtan benne is aludhatsz. :) Plusz olyan rendszerességgel használhatod ahogy jól esik. :) Régen nem bírtam a hosszú hajat, mert nagyon hullott, a ricinusolaj használatától viszont ez megszűnt. :) Egy év alatt se az oldalt felnyírt, középen kb 5 centis hajamból bőven váll alattig érő nőtt. :) Körmökre is tökéletesen használható. A szempilláknál pedig be kell kenni a gyökerét is, nem jó sztem, ha spirállal teszed fel. Én csak simán ujjal vittem fel, h biztos mindenhová kerüljön.
2013. márc. 12. 07:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Közben vettem ricinusolajat, még tavaly és a hajam tényleg gyorsan nőtt tőle, de szempillámat viszont mindig kihagytam valahogy. Tervezek megint venni, de most nem növesztem a hajam, úgyhogy a szempillámra szeretnék, mert olyan r9videk:( viszont ezt a körmöset még nem hallottam, de ha lesz, akkor mindenképpen megér egy próbát, mert eléggé töredeznek...köszi:)
2013. márc. 15. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!