Arcon lévő pattanás utáni hegek eltüntetésére milyen bőrgyógyászati kezelés lenne a megfelelő?
Bármire nyitott vagyok.
Az a helyzet, hogy rengeteg heg van az arcomon pattanás kikaparása miatt, van amelyik 3-4 éve az arcomon van. Jelenleg is pattanásos kicsit az arcom.
Ezekkel van a legnagyobb gondom, a hegekkel és a szűnni nem akaró pattanásokkal.
Hallottam lézeres kezelésekről, bár nem vagyok jártas ebben... Ha ajánlanátok valamit, szívesen fogadnám!!!
A bőrcsiszolás (mikrodermabrázió) speciális géppel történik.
Simán letisztítják az arcot, aztán kezdődik a művelet :)
A kezelés során egy ujjnyi méretű gyémántfejes szerkezettel eltávolítják a bőr felső hámrétegét (olyasmi, mint a bőrradír, csak sokkal hatékonyabb), majd a régiek helyett új sejtek keletkeznek.
A kúra végére eltűnnek a bőrről a hegek, sőt a kezelés ráncok enyhítésére is alkalmas (bár neked arra még nincs szükséged) :)
A gépi kezelés alternatívája lehet az AHA savas hámlasztó kúra, de ez szerintem nincs olyan hatékony, mint a mikrodermebrázió.
Árról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert eléggé eltérő lehet (pár ezres nagyságrend, de kozmetikánként eltérő) :)
Ja, és hogy fáj-e: hát, nem mondanám kellemesnek, egy erősebb dörzsölős érzés, de nem fáj. A kezelés utáni enyhe bőrpír sem marad meg sokáig (már aznap enyhül). Egyedül a fényvédelemre kell odafigyelni kezelés után!
Az AHA savas hámlasztás lényege is ugyanez: a felső hámréteg eltávolítása, ez almasavat, tejsavat, glikolsavat tartalmazó kozmetikumokkal történik. 3 hetes kúra, ezalatt is képes megújulni a bőr.
Na ez már egyáltalán nem kellemes érzés: egyszerűen fogalmazva csíp mint az állat! :) De csak kb 10-15 percig, simán el lehet viselni vagy akár meg lehet szokni :)
Ha zavarnak a hegek, akkor ne törődj bele, mert vannak módszerek, amik segíthetnek.
Köszönöm, sokat segítettél! :)
De akkor, ha suliidőben csinálom, nem kell majd attól félnem, hogy hülyén néznek rám, mert pl. az egész arcom lehámlik, vagy valami ilyesmi? :)
mit gondoltok? én nyomkodással tettem tönkre a bőrömet,
és foltokban barna (kiment a sejtekből a melanin ?)
1 Ezen segítene a csiszolás?
2 a sejteknek van órájuk (kb. 65-ször újulnak meg életünk során) Ha sokat csiszoljuk, hamarabb előregednek? (tudom, hogy frissen megújulnak, de meddig ismételhető a folyamat?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!