Hogy készítsem el a cukorgyantát, hogy tuti jó legyen? Pontos receptet, arányokat kérek, ha lehet.
Szia.
Találtam egy receptet, remélem megfelel!
Ismered a cukorgyantát? Én már párszor megcsináltam. Leírom, hogyan készítem, hátha van kedved kipróbálni. Vízzel el tudod távolítani a maradékot a bőrről. És végre a cukor is jó valamire
* 1 kiló cukrot 3-3,5 deci vízben főzöd, amíg aranybarna színű nem lesz. (Nem szabad túl alacsony lángon, mert akkor megkeményedik hirtelen.)
* Ekkor megint felöntöd vízzel, és kezded elölről.
* Amikor szép színe lett, leveszed a tűzről, és locsolsz hozzá fél-1 dl citromlevet.
* Ha szeretnéd illatosítani, tegyél bele pár csepp illóolajat.
Nagyon fontos, hogy hagyd kihűlni, mert forró és nagyon veszélyes – égési sérülést is okozhat!
Spatulával vagy kézzel tudod felkenni (mint a mézemulziós gyantát), vagy pedig vászondarabot teszel rá, ahogy a kozmetikus is csinálja.
A rongyokat vízben ki tudod áztatni, tegyél a vízbe egy kis szódabikarbónát, attól szépen kitisztul. (Mosószert ne!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!