Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ha lejár a jótállás érdemes...

Ha lejár a jótállás érdemes harcolni az igazadért?

Figyelt kérdés

Tavaly júliusban vettem egy Tamaris papucsot és idén májusban észrevettem, hogy eltört a talpa, sőt úgy látom, hogy az egész merevítés ki fog szakadni belőle. Mivel télen nem hordtam ez azt jelenti, hogy majdnem 5 hónapig bírta! Ahhoz képest hogy csak egy papucs, 7000 ft volt akciósan!

Bementem a boltba és a "kedves" hölgy közölte, hogy biztos bele akadtam valamibe,mert senki sem vitte még vissza ilyenért a papucsot! De tájékoztatott,hogy ha mégis szeretném bevizsgáltatni,akkor nekem kell állni az költségeket(mert lejárt a jótállás) és az úgyis drágább lenne(10000-12000), mint a cipő! Mert persze csak fél éves garancia van a papucsra! Én mondtam a hölgynek,hogy egy viszonylag nem olcsó papucsot az ember nem egy nyárra vesz!

Felhívtam a fogyasztóvédőket és elmondták,hogy 10000 Ft feletti cipőre 1 év, ez alattira az üzletvezető határozza meg a garanciát!

A történethez még hozzátartozik, hogy 2 éve volt már egy ugyanilyen papucsom és annak is ugyanez a baja lett, de az szerencsére még belefért a jótállási időbe és visszaadták a pénzt! Gondoltam, naívan, hogy mégegyszer ez nem történhet meg, mert egy nagyon kényelmes papucsról van szó!

Mondjuk azt sem értem hogy egy papucs esetében a téli időszakot miért számolják bele! :)

Köszi előre a kommenteket!

2011. máj. 25. 08:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Ettől még nem ők a szemetek, egyszerűen mikor eltetted tavaly tél előtt, meg kellett volna nézned és akkor visszavinned. Nyilván nem a szekrényben tört szét a talpa, ami azt jelenti hogy tavaly mikor hordtad, akkor történt. Máskor ne 1 év múlva májusban vedd észre ha valamivel gond van:)
2011. máj. 25. 08:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Nos, ezt te szúrtad el. Honnan tudják ők, hogy te a telet nem valahol a tengerparton töltötted a papucsodban?
2011. máj. 25. 08:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Most erre mit mondjak..beleestél abba a hibába, hogy elhitted egy márkásnak mondott papucs többet ér, mint egy kínai.Hát nem.Az én 2500 ft-os kínai papucsom már 3 éve bírja.
2011. máj. 25. 11:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha a meghatározott időn túl jelzed a problémát, akkor annyi, nem él már a garancia, ez a jogszabály. Ha van egy féléves garancia, és te egy év után szóltál akkor nincs miért harcolni, a jogszabály az jogszabály, a garanciaidő azért van hogy azon belül még tehetnek érted valamit, ha később jelzed, már nem.

Fontos: nem az számít hogy mikor ment tönkre valami amire jótállás van, hanem hogy mikor jelzik az üzletnek. Hiába ment tönkre pár hónap után, ha csak most mentél be szólni, már késő. És ez tény. HIszen nem tudod bizonyítani hogy valóban nem használtad, ők meg ha elhinnék mindenkinek akkor nem lenne értelme a jótállásnak hiszen az évekkel később elnyűtt dolgokat is vissza lehetne vinni hogy "dehát én csak pár hónapot hordtam"

Főleg egy papucs amit otthon is hordhat az ember ha akar..

2011. máj. 25. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy azzal felesleges érvelni hogy pedig milyen drága volt.....hiszen mindenki a maga pénzével maga gazdálkodik, az üzletnek semmi köze ahhoz hogy megvetted ennyiért, nem lett volna a muszáj. Tehát ezzel érvelni a boltvezetőnek felesleges, erre megrántja a vállát és kész és még igaza is van.
2011. máj. 25. 14:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nos, a tél nem számít bele, ha önhibádon kívül nem tudtad érvényesíteni az igényed. Mert mondjuk éálltában télen, mikor rá se néztél, mert minek, elért a ragasztó. De magától valóban nem törik el egy cipő talpa, szóval ősszel észre kellett volna venned. Szóval bukta tényleg.
2011. máj. 25. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!