Farmert lehet festeni textil festékkel?
Lehet, de olyan festéket használj, ami elég sűrű!
Sablonnal festéshez nem minden festék alkalmas, van, amelyik szépen beszívódik a szövetszálak közé, szétfut, és csak egy nagy paca lesz.
Előbb próbáld ki egy kis darab rongyon, hogy hogy a legjobb használni.
Ha sablont használsz, akkor próbáld ki először, hogy egy kis szivacsdarabbal viszel fel festéket, vékonyan. Ha nem elég élénk, akkor másodszor, harmadszor is végigpamacsolhatod vele. Így a minta széle élesebb, szebb, mint ecsettel, mert az több folyadékot vesz fel, és könnyebben szétszalad a szálak között.
Lehetőleg olyan szövött anyagon próbáld ki, mint a farmer, (régi, szakadt, kinőtt nadrág, szövet lepedő, ócska ágynemű, stb), a hurkolt pamut (póló) anyagon másképp viselkedik a festék.
Utána ne felejtsd el jó alaposan átvasalni, hogy rögzítsd!
A festéknél esetleg egyszerűbb, és szebb lehet, ha textilfilcet használsz, de előtte azt is teszteld le egy kisebb anyagon vagy farmerdarabon, mert minden márka másképp viselkedik.
Persze, hogy lehet, én egy egész farmerom telefestettem együttesnevekkel, egy másikat meg pókhálókkal, egy harmadikat meg random mintákkal :)
Én speciel a hígabb festéket jobban kedvelem, azzal tényleg festeni lehet (ecsettel). A tubusból nyomogatós sűrűt nagyon utálom.
Rakj bele egy újságpapírt vagy kartont egyébként, nehogy átüssön a másik oldalára, és ugyebár kifordítva vasald majd le, és moshatod is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!