Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szeretnék otthon műkörmöt...

Szeretnék otthon műkörmöt készíteni. Mikre lesz szükségem?

Figyelt kérdés

Otthon szeretnék műkörmöt készíteni magamnak, illetve csak a saját körmeimet erősíteném zselével. Nem szeretnék nagy faxnit, sima egyszerű csillámos végű franciák tetszenek, tehát ennél extrémebb, és változatosabbra egyelőre nincs szükségem.

Az lenne a kérdésem, hogy mik azok a nagyon alap dolgok, amikkel ezt meg tudom csinálni?

UV lámpa, ecset, zselé (többféléről olvastam, építő/fedő melyik???), gombaölő, reszelő... Miből milyet vegyek?

Kézügyességem van, régebben jártam is műkörmöshöz, de a horribilis árak miatt úgy döntöttem, itthon csinálgatnám.

Segítenétek?

2011. ápr. 5. 23:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Már rengeteg ilyen kérdés van, azóta nem igazán változtak a szükséges eszközök és anyagok.

Szükséged lesz reszelőre (bolyhozáshoz és a forma kialakításához), gombaölőre, zsírtalanítóra, víztelenítőre (nekem 3 in 1 típusú van - Perfect Nails), ha kevésbé vagy gyakorlott, akkor a töltésnél No Line-ra (elősegíti a jobb tapadást, és a feltöltési csíkot hivatott eltüntetni). Ezeken kívül kell még primer (problémás körömre savas, egyébként savmentes), zselé (átlátszó, fehér, rózsaszín, csillámos, vagy amilyent szeretnél), ecset, UV-lámpa a köttetéshez. De azzal tisztában kell lenned, hogy melyik anyagod mennyi idő alatt köt meg. Az egyszerűség kedvéért vehetsz csiszológépet, vagy maradnak a reszelők. A végén pedig egyéb díszítés (akril festék, gyöngyök, porcelánvirágok, strasszok, de ez már ízlés kérdése), és fényzselé (lámpázni kell újra).

Ezek mellé még azt javaslom, hogy nézz a youtube-on ilyen videókat, ha otthon vágsz bele.

Még egy tanács: fontos a jó előkészítés és a precíz munka, mert nagy bajok lehetnek, ha bealgásodik, vagy begombásodik. Nehéz helyrehozni. Az egyik vendégem is azt hitte, hogy tudja, mert sokat látta, kb. 25-30ezer Ft értékben be is vásárolt a körmös anyagokból és otthon nekilátott. Gombás körömmel jött vissza, amit elég nehéz kikúrálni, szóval csak óvatosan. Sok sikert!

2011. ápr. 8. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!