Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Melyik divatügynökséghez...

Melyik divatügynökséghez forduljon egy pályakezdő lány?

Figyelt kérdés
2011. márc. 27. 13:42
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, félre írtam modellügynökséget akartam írni.
2011. márc. 27. 13:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Modellkedni akarnál?

Nos, van több jó nevű ügynökség is: Face Models, Diamond Models stb...

Elmész egy castingra, ott kitöltesz egy papírt, csinálnak rólad 2 fotót, aztán beszélgetés. Ha megfelelsz a kritériumoknak, akkor kapsz egy egyéves szerződést. (Eddig évekkel ezelőtt én is eljutottam...) Ezt követően regisztrálnak az adatbázisukba, nekem a rivercastnél adtak egy jelszót, amivel az oldalon lévő modelleknek szóló munkákat tekinthettem meg, és jelentkezhettem rájuk. A probléma itt kezdődik: javarészt szóba sem állnak veled, ha nem vagy budapesti, ha 170 cm alatti vagy, és ha nincs egy csomó fölös pénzed arra, hogy elvégezz egy modelltanfolyamot, majd portfóliót készíttess szintén egy valag pénzért. Nekem ezekre nem volt lehetőségem, és nem is lesz, kb 150 ezer Ft lett volna. Azt mondták látnak bennem lehetőséget, de ezeket nekem kell kifizetnem. Persze vannak esetek, amikor az utcán szólítanak meg, egyből fotózáshoz, divatbemutatóhoz válogatnak be, de ez nagyon ritka. Egy barátnőmet ehhez hasonlóan szúrták ki egy munkához, megkérdezték van-e kedve elvállalni. Rábólintott, de utána neki is ki kellett fizetnie a portfóliót és a tanfolyamot. Utána kapott munkákat persze, de az is előfordulhat, hogy felültetnek.

Van egy másik eshetőség: van néhány oldal, pl. a modellvilág, ahol kitöltöd az adatlapod, és teszel fel képeket, várod, hogy munkát kapj. Sajnos ez sem garantált...Ha eszembe jut még valami, akkor írok.

2011. márc. 27. 16:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. :) Nagyon kedves tőled.
2011. márc. 28. 00:03
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem először csináltass portfóliót egy fotóssal. de tényleg. ez csak kezdeti beruházás, de több esélyed van ha már vannak tesztfotóid, profi képeid, enélkül komolyan se vesznek.
2011. márc. 29. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!