Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért kell valakiről előítélet...

Miért kell valakiről előítéleteket gyártani az öltözködése/megjelenése alapján?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Lehet,nem a legjobb kategóriába teszem fel ezt a kérdést,de máshova sem illik jobban ezen az oldalon:)

Szóval kicsit bánt ez a dolog és többször is eszembe jut.Volt egy konkrét példa erre nem olyan rég(még télen).Elmentünk egy kis házi összejövetelre úgymond leendő rokonaimhoz(velem kb egykorú fiatal párhoz) a párommal.A srácot akkor láttam először,de nem volt túl szimpatikus,annyira nyilvánvaló volt,hogy valami hülye p*csának tartott a kinézetem miatt,pedig nem volt rajtam semmi kihívó,csak szimpla divatos cuccok(farmer,szőrmés felső),egyszerű kivasalt hosszú,szőke haj,normális smink.Végig idióta kis burkolt megjegyzéseket tett,pl segítettem a barátnőjének kaját csinálni,mondta a lány,hogy ok,akkor mérj ki 3dl tejet.Erre épphogy elkezdem önteni a mérőpohárba(gond nélkül)és beszól a srác(miközben rámutat a jelzésre),hogy "ugye 3 dl itt van".Csak néztem,hogy most mi baja van és egyáltalán mire volt jó ez az egész,amikor nem szorultam segítségre...

Tudom,hogy nem egy nagy cucc ez az egész és nem ez életem nagy problémája,csak jól esett leírni.Igazán nem értem az ilyen embereket.Miért kell valakit hülye r*bancnak nézni az öltözködése miatt?Én magamat komoly embernek tartom,aki mások szerint jószívű és szívesen fordulnak hozzám a barátok is,ha tanácsra van szükségük,mert segítek ha tudok(persze,nem azért írom,hogy fényezzem magam,rengeteg hibám van emellett).De Nekem fontos lenne,hogy lássák azt,hogy nem üres fejű tömegp*csa vagyok attól,hogy érdekel a divat(is)és egyszerű,divatos ruhákat hordok(amik mellesleg nem is drágák,szóval nem arról van szó,hogy én "megtehetem").De én ezekben érzem jól magam,most mondjak le róla,hogy az ilyen embereknél(akikből sok van)ne úgy indítsak,hogy azonnal azt a gátat kelljen lerombolnom,amit ők az előítéleteikből építenek számomra.Egy jó bulinak indult az előbb leírt este is,és ez lett belőle és nem értem,miért "érdemeltem" ezt-azóta is bosszant.A barátnője nem velem egy stílus,ok,neki ez tetszik,de akkor is...Másrészt a csaj tipikus bort iszik,de vizet prédikál típus,de ezt nem részletezném.A lényeg,hogy a párom egyszer panaszkodott neki(ők ketten rokonok),amikor összezörrentünk,természetesen nem úgy leadva a sztorit,ahogy történt(de ez most nem lényeg,amiben részemről hibás vagyok,felvállalom,nincs abból semmi).Erre a csaj azonnal támadásba lendül,és nekem áll egy e-mailben,hogy "nem a kinézettel kéne annyit törődni,hanem azzal,hogy belül is szép legyek"-köpni,nyelni nem tudtam.Azt sem értettem,hogy jött ez az aktuális dologhoz,amin a párommal összevesztünk.Nem is ismer konkrétan,nem is hiszem,hogy a párom valaha ilyet mondott volna neki,mivel minden szeretetemet kimutatom neki és ő is nem egyszer mondta,hogy milyen szerencsés,hogy olyan nőt talált,akinek ilyen belső értékei vannak.Ja,és ha nem lenne elég,én mindig hűséges voltam a páromhoz,ellentétben ezzel a csajjal,aki éppen úgy jött össze az előbb említett sráccal,hogy vele csalta az előző pasiját és ő prédikált,hogy nekem minden felett szemet kellene hunynom,amit a párom tesz...Egyébként az említett estén beszélgettünk a csajjal 1-2 komoly dologról,akkor meg csak pislogott,hogy talán "ez mégsem olyan hülye,mint hittem" csodálkozással az arcán.De ez hamarabb nem jutott volna eszébe,egyszerűbb volt anno valótlan dolgokkal sértegetnie,mert ránézni könnyebb,mint megismerni elven.Nem is értem,a viselkedésemben sincs semmi,ami erre utalna,nem kényeskedem,normálisan beszélek,próbálok mindig határozott lenni.

Na mindegy,tudom,hogy hosszú lett,csak tényleg jól esett megosztani valakivel.És részben bánt az is,hogy ilyen emberek tartoznak majd a leendő rokonságomhoz,mert ha idegenekről lenne szó,akkor magasról tennék az egészre,de így...

Igazából nem is erre várok válaszokat,mert ez csak egy panaszáradat :),csak ha hasonló történeteket az előítéletekről ti is meg akartok osztani,akkor írjátok le ide.

És elnézést,hogy ilyen hosszúra sikerült :)

2011. márc. 25. 12:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Velem is kb. ugyan ez a helyzet, bár nekem egy hete barna hajam van már:) Szerintem csak irigykednek az ilyen emberek és azért néznek le egyből és néznek idiótának:) Nekem is nagyon sokszor volt olyan esetem, hogy mikor pár mondatot beszélgettek velem megjegyezték, hogy nem az a tipikus hülye szőke p*csa vagyok:) Én már nem is foglalkozok ezzel, mert a normális emberek úgysem külső alapján ítélnek és előbb beszélgetnek velem és utána alkotnak véleményt:)

19/L

19/L

2011. márc. 25. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!