Tetoválás. Tarkóra vagy ujjra?
Ujjra nem szeretnek tetoválni. Nem ütik eléggé a bőr alá, és mivel az átlagember sokkal többször mossa a kezét, ezért hamar kikopik, és lehet újravarratni. Míg a tarkón - nekem ott van -, kevesebb inzultus éri, naponta max. 2x-3x zuhanyozol, ráérsz 3-4 évente újravarratni-színeztetni.
Aki hajlandó ujjra tetoválni, annak csak a pénzed kell. Tudom, mert én is akartam, és az, aki engem végül varrt, rengeteg versenyre jár, és több magazin is bemutatta a munkáit.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. :]
Kedves utolsó hozzászóló, megkérdezhetném, hogy te hol csináltattad? Mekkora a tetkód és mit ábrázol?
tarkón olyan, mintha égne a bőröd, nekem kb. 2 perc után bezsibbadt, és nem is éreztem, hogy fájna, csak égett...
de nem is az a rossz, mikor varrnak, hanem utána 3-4 napig, ha forgatod a fejed:)
Én Szegeden csináltattam egy olyan szalonban, ahol megnézhettem minden létező tanúsítványt, ahol megnézhettem, hogy a srác hogy fertőtlenít, cseréli a tűket, stb. Ha nem szegedi vagy, akkor gondolom ez a dolog kiesik, de nekem a bőröm kidobta a tinta egy részét, az újraszíneztetést pedig már Pesten csináltattam azzal, aki a barátom egész hátát teletetoválta, éééés ő az: [link]
Maga a varrás egy picit fáj, bele-bele borzongsz, de igazából utána fáj, ég a bőrfelület, mintha izomlázad lenne. A hirtelen mozdulatok is fájnak picit, ahogy húzódik a bőr, de egyébként abszolút nem vészes. A fontos az, amikor tetoválást csináltatsz, hogy olyan helyre varrasd, amit el is tudsz takarni. Mert hiába mondja bárki, hogy ilyen meg olyan tolerancia van, ez nem teljesen így van. :) Jogot tanulok, ha olyan helyen lenne tetoválásom, amit nem tudok takarni, és így mennék állásinterjúra, hát nem biztos, hogy érdekelne bárkit is, milyen a diplomám. Szóval a tarkó azért jó, mert tudod takarni. Egyébként jobb egy kicsit a tarkó alá varratni, ott kevésbé mozog a bőr, így a legtöbb "pozícióban" szép marad a tetoválás, nem gyűrődik. Szóval így a csigolyákra kb.
A tetoválás után az érintett területet lefóliázzák és leragasztják. Ne lepődj meg, simán csapódhat le ilyen véres pára a fóliára. Ezt a varrat után 2-3 órával le kell venni, óvatosan langyos vízzel lemosni a területet, ekkor még nagyon kevés szappant is használhatsz. Utána bekened a felületet, de úgy, hogy ne álljon rajta vastagon a krém (általában Bepanthen-t használnak napjainkban, de a szalonban megmondják), csak vékony rétegben szabad. Ha ezután újra lefóliázod, majd 6-8 óránként leveszed a fóliát, lemosod - már csak vízzel!!! - a területet, és megint bekened, majd megint lefóliázod, sokkal gyorsabban gyógyul. Fontos, hogy forró víz sem érheti a területet, és ha napozni mész, akkor is nagyon magas faktorszámú naptejet kell használni. (És a gyógyulási szakaszban, az első egy-két hétben egyáltalán sem nap, sem szoli!) Egy kisebb tetoválás hamar legyógyul, mert a felső rétege, ami bár már színes lesz úgymond, az lehámlik, mert egy sebréteg lesz. Szóval ne lepődj meg, ha mondjuk fekete bőrt hámlasz. :) A lényeg, hogy nem szabad lehúzni a hámlott részt, mert ha még így-úgy kapcsolódik a le nem hámlott részhez, akkor "kihúzhatod" a bőrből a tintát.
Na, hát sok sikert, ha van még kérdésed, akkor figyelek ám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!