Raszta hajat szeretnék, de még nem elég a hosszú a hajam és satöbbisatöbbi. Mire odakerül a sor, hogy szeretnék. Mit érdemes tudnom?
Laikusként nekem úgy jött le, h minden érthetően, precízen le van írva itt.
Látom, a kérdés már több, mint egy éves, de hátha még valaki itt kötne ki.
A kedvenc tájékoztató honlapom a www.dreadlockssite.com. Itt különféle módszerek vannak leírva, mint a backcombing, twist and rip, horgolás stb. A kedvencem a twist and rip (youtube-on találsz bőven videót), mert talán a legegészségesebb és legszebb módszer (nem szeretem a horgolt virsliket, ez természetesebb külsőt kölcsönöz a hajnak), esetleg ott van még a neglect method (nem fésülködsz, csak hajat mosol, valami szimplán tisztító samponnal). A legjobb, ha rasztázás előtt nem kondicionáló/zsíros/olajos/hatféle olajas samponnal mosol hajat, hanem valami egyszerű tisztítóval, mint a Wu2, ha természetes sampont használnál, akkor pl. a rozmaringos vagy az iszapos sampon (olivia szappan forgalmaz ilyenket), de általában a bio samponok is elég "nyersek". Utána rajtad áll a döntés, kihez mész, magadnak készíted-e el, és milyen módszerhez nyúlsz/nyúltok. Ha a hajad rövid, akkor horgolhattok hozzá póthajat, amelyek előzőleg már be lettek rasztázva. Ha elkészült a hajad is több út áll előtted: vagy folyton áthorgolod, hogy megtartsd a tökéletes külalakját, vagy úgy döntesz, úgy hagyod, ahogy van, nem fésülködsz, a hajad nő tovább, és magától fog rasztásodni. Ilyenkor előfordulhatnak benne hullámok vagy hogy egy-kettő összenő pl. Erről találhatsz videót youtube-on, ha beírod, hogy "neglect dreads". Első hetekben nem igazán ajánlott a hajmosás tudtommal, később viszont lehet már ápolgatni is akár (ha rendesen összeálltak a tincsek), pl. természetes olajokkal. Ha nincs pénzed biosamponokra, olyan egyszerű módszereket is választhatsz, mint a szódabikarbóna használata samponként (erről azért olvass tovább, nem tudom, lehetnek-e negatív mellékhatásai a szódabikarbónának, mert ma már kb. mindenről kiderül valami marhaság, mindenesetre mérföldekkel jobb, mint egy sima, bolti sampon), utána esetleg almaecetes hajöblítés.
A raszta is színezhető, szőkíthető, festhető, igaz, körülményesebb, mint a sima haj. Ha odakerülne a sor, hogy nem szeretnéd őket, van, hogy kibontható.
A kiegészítőkbe, frizurákba már nem megyek bele. :)
Remélem, elég informatív volt, és ha valami marhaságot írtam, majd más kijavít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!