Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A teljesen tarkopasz fejnek...

A teljesen tarkopasz fejnek vannak valami előnyei vagy csak pusztán "keményebbnek"akarnak látszani tőle?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 01:29
 1/7 Phoney ***** válasza:
100%

Nem látszik, hogy kopaszodsz.

Vagy akkor is jó ha utálsz fésülködni, de utálod a rövid hajat is.

2011. jan. 26. 05:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Keményebbnek meg azért látszol, mert eleinte a skinhead-ek azért csinálták, hogy verekedés után könnyebb legyen összevarrni a sérüléseiket. Innen a keménység látszata, a praktikum meg tényleg a foltos kopaszodás elfedése.
2011. jan. 26. 07:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elfelejtheted a hajmosást :D
2011. jan. 26. 07:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb a légellenállás! :))))))
2011. jan. 26. 08:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem apukám akkor borotválta le a fejét, mikor megszülettem, mert nem volt ideje a hajával is törődni meg kopaszodni is elkezdett, szóval szerintem nem csak a keménység miatt lesz valaki kopasz:)
2011. jan. 26. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Katonáknál meg a civil életben is arról árulkodik h nem kell a hajjal foglalkozni/mosni.

De a kopaszodást se fedi el a borotva ugyanis mikor kezd nőni a borosta újra kirajzolódik a kopaszodás területe.

A kopaszsághoz szép fej forma illik.

A zsíros tarkójú ember ne legyen kopasz mert olyan lesz mint a pitbull kutya. A hátul kiálló koponya csont se túl szép.

Én csak azért nem vagyok kopasz mert van hajam mindenhol ill anyajegyes a fejbőröm itt ott. ill hátul kiáll a koponya csont.

2011. jan. 26. 16:04
 7/7 anonim válasza:

A tar fejbőr tekintélyt parancsoló, domináns személyre utal, mások szerint a kopaszság inkább az érettség és a bölcsesség jele. A férfiassággal és a magas tesztoszteron szinttel hozzák összefüggésbe.

Praktikus abból a szempontból, hogy kevesebb törődést igényel, higiénikusabb. Nem fekszed el, nem áll összevissza a frizurád a sapkától, nem kell reggel a hajaddal foglalkozni. Nem szeretik a paraziták, fejtetvek, atkák, kullancsok, hiszen nem tudnak elbújni. Harcban előnyt jelent, hiszen nem tudnak a hajadba kapaszkodni. A tar fejbőr révén nagyobb a napsugárzásnak kitett bőrfelület, amely növeli az illető D-vitaminszintjét, és számos betegség mellett többek között csökkenti a prosztatarák kockázatát is. Ugyanakkor hátrány, hogy nem védi haj a fejet a hidegtől és az uv-sugárzástól. Ezért vigyázni kell, hogy fel ne égjen a fejbőr. Illetve mivel a legtöbb hőt a fejtetőn keresztül veszíti a test, ezért fontos a sapka viselése hűvösebb időben és éjszakai táborozásnál.

Én nyáron rövid hajat hordok mert nem szeretek melegben sapkát viselni ha nem muszáj, így nem ég fel a fejbőröm. Télen kopasz vagyok mert nem áll összevissza a haj a sapkától.

2021. febr. 12. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!