Legyen műkörmöm vagy van valami más kiút? (lent) SOS
Tehát..
14éves lány vagyok,már jó pár éve rágom a körmömet,és mindent kipróbáltam,hogy leszokjak..
Pl. keserűkörömlakk(ugyan úgy rágtam),sima színes körömlakk,meg egyszerűen az akaraterő sem segített..
Régebben voltak pszichés problémáim,családi dolgok miatt még régről,de azok már nincsenek,és ez a rossz szokás csak úgy megmaradt..
Azt tanácsolták páran,hogy amíg nem szokok le,addig csináltassak műkörmöt..
Szerintetek csináltassak? És ha igen,akkor milyet?(valami csajszis kéne) Vagy van valami amivel még le tudnék szokni a körömrágásról?
Egyébként voltak olyan időszakaim ,hogy elhatároztam magam és megnövesztettem,nagyon jól ment,de aztán jött valami sulis stressz,és lerágtam..pl dolgozat,vagy ilyesmi.:(
Én nem körömrágástól szenvedek, hanem a körülötte lévő bőrt rágom folyamatosan. Ez tényleg pszichés kérdés. Én is csak akkor rágom, ha valami aggaszt vagy zavar, vagy idegesít. A műköröm azoknak jó, akiknek egyáltalán nem jó alapanyagú körmük van. Nekem nagyon erősek a körmeim, és én hülye rakattam már többször is műkörmöt, de utólag mindig megbánom, mert nagyon gyengíti a saját körmömet.
Hiába rakatsz, ha leveteted, utána ugyanúgy rágni fogod. Ez tényleg csak megszokás kérédése a körömrágás.
Egy tipp, ami nekem legtöbbször beválik. Ha azt veszed észre, hogy már megint rágod a körmöd, csapj a kezedre, vagy olyankor vonj meg magadtól valami hasznosat, amit szeretsz. pl édesség, vagy net, vagy hasonló.
az első vagyok. vagy ha már kicsit is megnőtt a körmöd, azonnal reszeld vissza rövidre.
vagy ugye nem teljesen tövig rágod, az élő körömig??
A műköröm nagyon jó,leszoktatott már sok embert a körömrágásról,ha pedig a bőrt rágod körülötte akkor chili krém esetleg külföldről habanero krém!!
Úgy csíp hogy ahogy hozzáérsz szívbajt kapsz...:D
Átmégy majd sárkányba:)
Szóval a műköröm jó dolog,és szerintem ez a krém is!!
Műköröm? Fölösleges.
Nem egy ismerősöm tetetett fel műkörmöt a körömrágás ellen, és ugyanúgy rágták a műkörmöt is :D ...
Ráadásul 14 évesen műköröm ... nagyon nem!!
És elvékonyítja a körmeid, több hónap mire rendbe jön.
Ide csak 1 dolog kell: Akaraterő! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!