Swarovski "Angelic" lánc barnul - hogy lehet tisztítani?
Vettem kedvesemnek 3 hónapja egy „angelic” láncot és elkezdett barnulni.
Ez az a lánc:
Csináltam pár képet hogy hogy néz ki:
Sajnos nem vagyok egy nagy fotós, de azért szerintem látszik mire gondolok.
Ez micsoda? Hogy lehet ezt a láncot tisztítani?
Lehet hogy ez rozsda???
Ezüst vagy sem? Én ékszerész és ékszerbecsüs is vagyok, de addig nem tudok neked mit mondani amíg nem ismerem az anyagát. Bár így ránézésre nem tűnik ezüstnek, akkor viszont oxidálódhatott az ékszered. Sok mindent nem tehetsz, megpróbálhatod fogkrémmel fogkefével tisztítani, ha nem jön le akkor nem tudsz mit csinálni. Ha tévedtem volna és ezüst, akkor meg ne próbáld fogkrémmel tisztogatni, mert csak rontasz a helyzeten. Vidd el megtisztíttatni ékszerüzletbe, vagy ötvöshöz, aki speciális ezüsttisztító folyadékkal megtisztogatja.
25N
13:12
Nem tudom hogy ezüst-e.
Ezt hogy deríthetem ki?
Szerintem is bizsu,anya bizsu ékszerei is így néznek ki pár hónap után.
De nem tudom,hogy akkor mért ilyen drágák:S
utolsó!
és főleg, hogy miért hazudják azt, hogy ezüst:) szerintem amúgy ezért már perelni lehetne...csak mindenki úgy van vele inkább hogy nem foglalkozik vele, majd legközelebb nem vesz ilyet. És sajnos én is ide tartozom, mert nem ér annyit ez a "pár ezer forint"..
Még mindig én, az ékszerész. :) Utolsó és 14:50-es szerintem nem hazudta senki, hogy ezüst...Swarowski kristályos ékszereket készítenek ezüst, arany, ill. bizsu foglalatban is. A csiszolt kristály miatt drága, mert manapság nagy divat, viszont szerintem a cirkónia köves ékszer is szépen csillog(és olcsóbb).
14:50-es hozzászóló a swarowski kristályokat műgyantába ragasztják így alapból nem szabad, hogy víz érje. És igen a víztől is elszíneződhet az ezüst, főleg, ha kéntartalmú. De valóban ezen az ékszeren látszik, hogy nem ezüst.
Kedves ékszerész:-)!
Mindkét válaszoló én vagyok. Szerintem pedig igenis hazudta, mégpedig az árkádban lévő swarovski üzlet egyik eladója. A páromnak azt mondta ezüst ékszer... és én így is bántam vele. A kövekkel kapcsolatban pedig annyit, hogy lehet hogy oldja a víz azt a ragasztót,de már elnézést nekem egy 20.000 Ft-os fülbevalónál eszembe sem jutna ilyesmi. Egy vicc az egész, ennyi erővel bemehetett volna a párom a Bizsuboltba és vehetett volna egy hasonlót, csak százszor olcsóbban és legalább tudtam volna róla hogy, na ez 1200 ft volt valószínüleg teljesen bizsu úgyhogy reggel felveszem este kiveszem a fülemből.
Érted a különbséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!