Egy aranyos fiatal körmösöm (vállalkozó csajszi) van, aki szépen precízen dolgozik, viszont másfél óráig minimum dolgozni szokott a körmömön, és utána még 10-15 perc azzal megy el, hogy képeket meg videókat csinál róla.
Szoktam adni 500 Ft borravalót udvariasságból, de néha már sokkalom… Mindig mandula alakú gél lakk körmöm van (XS-S méret), de hát ha teljesen franciát kérek volt, hogy 9500 Ft-ba került, ha csak pár körmömre kérek franciát az is 8000 Ft, de francia nélkül is 7500 Ft-ot el szokott kérni, borravaló nélkül (és nem a fővárosban vagyunk, hanem csak egy sima városban).
Ti hogy vagytok ezzel? Nem sokkaljátok néha? Minden esetben adtok borravalót? És ha igen kb mennyit?
Ezresre vagy 500-ra kerekítem fel, annál többet nem adok.
dec. 29. 23:15
2/10 anonim válasza:
Minek borravalót adni? Vagy alapanyag árban dolgozik?
dec. 29. 23:36
3/10 anonim válasza:
Elég drágán dolgozik, főleg, hogy kb mindig ugyanolyan a körmöd. És sokáig is készíti. Telik "borra" neki plusz pénz nélkül is. 500 forint szerintem elég sok, biztos szeret téged ezért.
Mondd neki, hogy nem modellkedés miatt vagy ott. Persze csináljon 1-2 képet a facebookjára, de ne 15 percen át 😃
Ha ennyire drága, és nem is vagy vele megelégedve, akkor keress másikat!
dec. 29. 23:44
4/10 anonim válasza:
Semmit. Ő szabja az árakat.
dec. 30. 00:21
5/10 anonim válasza:
A fővárosban ugyan ezért kb a dupláját fizetem. Szerintem a te körmösöd olcsón dolgozik. És az időt is okésnak gondolom. De a borravaló felesleges, manapság szerinte már nem nagyon szokás nekik adni. Pont jelzi hogy elégedett vagy vele hogy vissza jársz hozzá.
dec. 30. 02:19
6/10 Spata válasza:
Leginkább semennyit. Vállalkozó annyit kér amit nem szégyell, minek adnék neki még pluszban?
dec. 30. 14:51
7/10 anonim válasza:
Ha nem tetszik, menj olyanhoz, aki 3000-ért összebarmolja 30 perc alatt🤷🏻♀️hidd el, biztos lesz jelentkező a helyedre nála.
A jatt nem kötelező, nem kell adni.
jan. 1. 12:48
8/10 A kérdező kommentje:
Csak azért furcsálltam az árakat, mert az előző körmösöm ugyanabban a városban, plafon 1 óra alatt végzett mindennel (teljes manikűr, körmözéssel, képkészítéssel is), és nagyon szépen / tartósan is dolgozott, és nála 7500 Ft volt minden (teljes francia is). És nála meg nem sokalltam a plusz 500 Ft borravalót, mert ilyen munkáért szívesen adtam. Csak ő már befejezte a körmözést.
jan. 2. 09:41
9/10 anonim válasza:
Megsúgom, az egy órás körmösöd valójában drágább volt, mint a másfél órás. Aki pedig 1 óra alatt fotóval, mindennel kész, az valamit kihagy.
jan. 2. 10:50
10/10 anonim válasza:
Nem járok jelenleg körmöshöz és rendszeresen nem is jártam sosem, de volt olyan időszak amikor pár hónapig meg volt csináltatva a körmöm, korábban kozmetikushoz is jártam rendszeresen, most csak fodrászhoz szoktam járni. Őszintén szólva én nem szoktam borravalót adni. A legtöbbször kártyával fizetek/fizettem, de ha készpénzzel fizettem, akkor ha pl. 4800 a végösszeg és adtam neki egy 5000-rest, akkor nem kértem azt a 200 forint visszajárót, de külön borravalót nem adok. Ők határozzák meg az áraikat és egyébként is, így is elég drága tud lenni, én meg még pluszban diák vagyok, nem milliós fizetésekkel rendelkezem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!