Miért nem szeretik egyesek a gourmand, vaníliás parfümöket? Holott ezek a legnépszerűbbek.
Évek óta messze a legnépszerűbb a vaníliás, édes gourmand illatú parfümök. Minden évben újabb és újabb márkák jelentetnek meg ilyen parfümöt. Nekem is ez a kedvenc stílusom, tegnap mégis beszólt egy kolleganőm.
Naponta többször is felfrissítem az illatom, fújás után nem sokkal a kolleganőm be is szólt. Kérdezte kinek van ilyen erős édes illata, mire mondtam, hogy nekem (sok bókot kapok a parfümjeimre). Elkezdett fintorogni, hogy nagyon tömény, fújhatnék kevesebbet is mert hányingere lett. Nagyon megalázónak éreztem, mondtam, hogy eddig sosem panaszkodott senki, sőt csak dicsérték. Mondta, hogy nem biztos, hogy dicséret ha feltűnik másnak az illatom, sőt van akinek a feje is megfájdulhat. Mondtam, hogy pont nem az ilyen illatok okoznak fejfájást, hanem a virágosak, ez köztudott. De szerencsére a virágosak már több tíz éve kimentek a divatból. Mondtam, hogy ha megszagolna pár jó vaníliásat akkor megváltozna a véleménye, de csak a száját húzta. Felidegesített és mondtam, hogy a férfiak is az édes illatokat szeretik a nőkön, nem a légfrissítő illatokat amiket ő használ (mindig ilyen unalmas vizes friss illatokat használ), de erre meg nevetni kezdett, hogy őt ez nem érdekli.
Pedig tényleg így van, rengeteg véleményt olvastam, hogy a férfiak az édes illatokat szeretik. Nem is értem mit nem lehet szeretni rajtuk. Édes boldog illatok, szinte átölelik az embert. Szeretek édes testápolót is felkenni és arra fújom a parfümöt, hogy biztos tartós és érezhető legyen. Télen-nyáron vaníliásat hordok, esetleg tavasszal kicsit enyhébbet. Egyébként tegnap pont egy visszafogottabb nyári vaníliás volt rajtam, Mod vanilla (Ariana Grande), szóval mindenképp túlzónak éreztem a kolléganőm finnyáskodását. Ő amúgy már harmincon felüli, gondolom ez ilyen milleniumi generációs hiszti, mert az ő fiatalkorában gondolom a kék Dolce & Gabbana Light Blue volt a menő. Nem tudom mit tud élvezni a hasonló frissítő illatokon. Holott nem is mondanám csúnya vagy elhanyagolt nőnek mert amúgy csinos meg szép, de ebben nagyon furcsa ízlése van.
Ti mit gondoltok a gourmand illatokról? Szerintetek is bunkó volt?
23L
Fogadd el, hogy mindenkinek más illatok tetszenek, és nem létezik olyan kategória, ami a világ összes emberének elnyeri az ízlését. Mert rengeteg mindenben különbözünk, de ez egyáltalán nem baj.
Én pl. szeretem a vaníliás illatokat, na, de nekem nagyon nem mindegy, hogy az milyen. Hétmilliárd féle létezik. Mert rengeteg alkotás, amit istenítenek, nekem túl klisés, unalmas, nincs meg benne az a plusz csavar, amire vágyom, vagy nem passzol a személyiségemhez.
Ja, és igen… volt már rajtam a Mod Vanilla… van benne valami, amitől egész nap fájt a fejem. Valami nagyon nem volt oké vele, de ezek szerint más meg el bírja viselni. Egyéni érzékenység kérdése, kinél mit provokál ki egy adott mixtúra.
Álszakértő vagy, és ezzel már a környezetedet is idegesíted.
Abban a hitben vagy, hogy baromira értesz a parfümökhöz, miközben csupán hitvány tömegportékák neveivel és elképzelhetetlenül tág kategóriákkal dobálózol.
Hiába próbálod másra erőltetni a szubjektív véleményedet, meg azokat az “igazságokat”, amiket a neten olvasol, nem biztos, hogy neked van igazad.
Veled egykorú, rendszeresen és sokféle parfümöt használó srácként írom le a véleményemet.
Az a tapasztalatom, hogy vannak emberek, akiknek egyszerűen érzékenyebb az orra, mint az átlagnak. Őket minden illat zavar, ha tömény. Ha zárt térben befújod magad, azt szerintem is hanyagolni kéne. Egyszerűen amíg elpárolog az alkohol a bőrödről, olyankor a parfüm kivetülése nagyon sok tud lenni.
A trendekre azt tudom mondani, hogy részben igazad van. Most valóban több az ilyen jellegű parfüm, férfi oldalról is. De ez nem azt jelenti, hogy ettől a friss, citrusos, vizes illatok elavultak lennének. A parfümkészítés jóval túlmutat a népszerű divatházak populista törekvésein. Nyáron alapból vigyáznék az erős vaníliás illatokkal, az ylang-ylang, narancsvirág pl. sose lesz elavult, csak jól kell keverni.
Nyilván rosszulesett, hogy beszólt a kolléganőd, de ezen túl kell lépni. Viszont attól nem lesz neked jobban igazad vagy neki kevésbé, hogy te drágább, márkásabb, trendibb parfümöt hordasz. Elmondta a véleményét, ami neked rosszulesett. Nekem is volt, hogy durva kritikát kaptam egy niche parfümre, de 2 héttel később egy vadidegen megállított és ott előttem rendelt egy üveggel, mert neki meg annyira tetszett.
23F
Jajj.
Én parfümériában dolgozom.
Neked fogalmad nincs az illatoktól. Gourmand pl. egy Casamorati Italica.
Ariana Grande Mod Vanilla egy nagyon erős illat, ha napi többször is fújod, hát nem csodálom a beszólást.
Tömegcikk.
Nekem férfi barátaim azt mondták könnyűvérű nő jut eszükbe,illetve ha épp szeretői viszonyba keveredsz kb levakarhatatlan az illat,zavaró figyelemfelkeltő illat.
Mondjuk nekem nincs vele bajom ,de sokan nem szeretik.
Idősebb nő voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!