Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Műköröm csiszológép ajánlás,...

Műköröm csiszológép ajánlás, probléma? Több lent

Figyelt kérdés

Sziasztok, nemrég ástam bele magam a körmözés világába és úgy döntöttem, otthon, magamnak fogom elkészíteni a körmömet, először vettem egy 4000 ftos pocsék kézi csiszológépet, semmit nem ért, azzal maximum a natúr körmeimet tudnám polírozni vagy még azt sem, aztán utánanéztem a dolgoknak és láttam, hogy minimum 35 000 rpm-es gépet ajánlott venni, így be is szereztem egy Galaxia DM-202-es 45 000 fordulatszámos csiszológépet, 65w bemeneti teljesítménnyel, ez volt a legmagasabb fordulatszámos amit találtam jó áron, de még ezt is gyengének érzem, nem szedi le olyan könnyen, gyorsan sem a gél lakkot, sem a köröm hosszát. (maximumon használtam) Akrilgéllel dolgozom, így elég erős az anyag.

Nézegettem profi csiszológépeket is, de van, hogy azoknak is csak 20-25 000 a fordulatszámuk, 50-60.000ft-ért. Én őszintén max 30-35000 ftot szeretnék rászánni, és mivel csak magamnak csinálnám 3-4 heti 1x a körmöm, nem is kell szalon használatra való gép ami napi 8 órákat megy. Redditen is utána olvastam, sokan ajánlanak sima aliexpresses, ebayos gépeket, de én nem merek akksis gépet venni, ha már ez a 45 000 rpm-es sem jött be. A legtöbb, amit látok 30-35000 rpm-es, nehezen találok erős gépet.

A másik, ami nem tisztázódott bennem, hogy lehet, hogy nem is a géppel van a baj, hanem a csiszolófej, amit adtak hozzá, az gyenge? Gyémántfejes csiszolófejet vegyek?

Mit javasolnátok?

Bocsi, ha hosszú voltam de kezdőként el vagyok bizonytalanodva, nem olyan könnyű jó gépet találni, mint hittem, mivel én elsősorban az rpm-et nézem de nemrég olvastam, hogy egy 25000rpm-es gép is lehet erős, nem csak ez számít, hanem a motor forgatónyomatéka, ereje is, de ez sajnos nincs feltüntetve minden gépnél.

Köszönöm előre is a tanácsokat!!

tegnapelőtt 14:22
 1/4 anonim ***** válasza:

A csiszolófejjel lesz a gond. Gyémántporossal nem szedünk le anyagot. Ami a géphez volt készlet, az a csiszológyűrű kivételével kuka. Leszedéshez karbidot vegyél.

“ nemrég olvastam, hogy egy 25000rpm-es gép is lehet erős, nem csak ez számít, hanem a motor forgatónyomatéka, ereje is,"

Ez így van. Hiába forog gyorsan a gép, ha gyenge a motor, és megáll az anyagban, de otthoni használatra nem kell profi gép, bőven jó a 25-30 ezres kategória, csak meg kell tanulni használni, és kell egy jó csiszolófej.

Anyagot mindig magas fordulatszámon szedünk le, ez is fontos.

ma 08:30
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsot, beszerzek egy erősebb gépet mert ez eléggé lassul hossz leszedésnél + csiszolófejet is veszek újat. Gépet tudsz javasolni esetleg?
ma 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Otthonra bőven jó az itthoni márkák bármely 20-30 ezer ft közötti gépe. Ne ilyen emagos himihumi gépet vegyèl. Mert pl ez a “galaxia” egyértelműen alis cuccokat árul jó haszonnal. Köze nincs se a 45000 fordulathoz, se a 65 W-hoz.

Otthonra, magadnak egy ilyen gép bőven elég

[link]

ma 15:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Igen, ettől féltem én is, hogy kamu a 45 000, de gondoltam csak nem írhatják rá "csak úgy" ha nem igaz. Nézek egy jobbat :)
ma 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!