Milyen parfüm számít "minőségi"-nek?
Szeretnék venni magamnak valami igazán jót. Eddig olcsó pl Avon parfümöm volt, ami rajtam 30 perc múlva büdös volt és max 1-2 óráig érződött.
Milyen boltot/márkát lenne érdemes megnézni, ami tartós, finom marad az illat? Az ismertebb márkák parfümei pl YSL, Gucci, Tom Ford stb jónak számít?
"Az ismertebb márkák parfümei pl YSL, Gucci, Tom Ford stb jónak számít?"
Ezek csak tömeggyártott parfümök.
A minőség itt kezdődik:
Csakis avonos parfümöt, kölnit használok, még másnap is érezni lehet rajtam, a ruháimon. Egyik sem vált át büdösbe.
Nem mindenkin tartós és kellemes egy adott illat, lehet akármilyen drága.
Minőségi parfümnek szerintem az számít, ami minél több természetes összetevőt tartalmaz és/vagy megfelelő teljestményt nyújt.
A designer brandek, amiket felsoroltál sokféle parfümöt árulnak, különböző árfekvésben és minőségben.
Ha tényleg minőségit keresel, nem akarsz lyukra futni, akkor valóban niche/kézműves parfümök környékén keresgélnék, amiknek az áruk elsőre magasnak tűnnek, de azért egy üveg parfümöt nem hetente használ el az ember. Viszont a niche világban is vannak olyan parfümházak, amik sok esetben a designer brandeknél akár olcsóbban kínálnak parfümöket pl. Acqua di Parma, Etat Libre d'Orange, Gisada pl.
A Tom Ford az egyik leginkább túlárazott designer brand sokunk szerint, vannak ugyanakkor jó illataik is.
4
A nieche sem garancia semmire. Minél több a természetes illóolaj annál drágább és annál kevésbé tartós. Jó példa rá az AdP.
5
Igen, ezért írtam, hogy és/vagy. Valamint ezért írtam, hogy megfelelő tartósság, ami nálam azt jelenti, hogy az illat karakterének megfelelő élettartam. Az Acqua di Parma Blu Mediterraneo vonala pl. ebből a szempontból teljesen korrekten van beárazva, butaság lenne az ilyen típusú illatoktól 8 órákat elvárni, az nem arra való.
Másik példának jó lehet a Mancera/Montale, ami pedig hiába niche, szintetikus összetevőkkel dolgoznak, de a legtöbb illatuk nagy illatbuborékkal és 10+ óra tartóssággal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!