Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Milyen parfüm számít "minőségi...

Milyen parfüm számít "minőségi"-nek?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni magamnak valami igazán jót. Eddig olcsó pl Avon parfümöm volt, ami rajtam 30 perc múlva büdös volt és max 1-2 óráig érződött.

Milyen boltot/márkát lenne érdemes megnézni, ami tartós, finom marad az illat? Az ismertebb márkák parfümei pl YSL, Gucci, Tom Ford stb jónak számít?

nov. 7. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

"Az ismertebb márkák parfümei pl YSL, Gucci, Tom Ford stb jónak számít?"

Ezek csak tömeggyártott parfümök.

A minőség itt kezdődik:

[link]

nov. 7. 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyártón belül is nagy a szórás.
nov. 7. 19:17
 3/6 anonim ***** válasza:
27%

Csakis avonos parfümöt, kölnit használok, még másnap is érezni lehet rajtam, a ruháimon. Egyik sem vált át büdösbe.

Nem mindenkin tartós és kellemes egy adott illat, lehet akármilyen drága.

nov. 7. 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Minőségi parfümnek szerintem az számít, ami minél több természetes összetevőt tartalmaz és/vagy megfelelő teljestményt nyújt.

A designer brandek, amiket felsoroltál sokféle parfümöt árulnak, különböző árfekvésben és minőségben.

Ha tényleg minőségit keresel, nem akarsz lyukra futni, akkor valóban niche/kézműves parfümök környékén keresgélnék, amiknek az áruk elsőre magasnak tűnnek, de azért egy üveg parfümöt nem hetente használ el az ember. Viszont a niche világban is vannak olyan parfümházak, amik sok esetben a designer brandeknél akár olcsóbban kínálnak parfümöket pl. Acqua di Parma, Etat Libre d'Orange, Gisada pl.

A Tom Ford az egyik leginkább túlárazott designer brand sokunk szerint, vannak ugyanakkor jó illataik is.

nov. 7. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4

A nieche sem garancia semmire. Minél több a természetes illóolaj annál drágább és annál kevésbé tartós. Jó példa rá az AdP.

nov. 8. 05:51
 6/6 anonim ***** válasza:

5

Igen, ezért írtam, hogy és/vagy. Valamint ezért írtam, hogy megfelelő tartósság, ami nálam azt jelenti, hogy az illat karakterének megfelelő élettartam. Az Acqua di Parma Blu Mediterraneo vonala pl. ebből a szempontból teljesen korrekten van beárazva, butaság lenne az ilyen típusú illatoktól 8 órákat elvárni, az nem arra való.

Másik példának jó lehet a Mancera/Montale, ami pedig hiába niche, szintetikus összetevőkkel dolgoznak, de a legtöbb illatuk nagy illatbuborékkal és 10+ óra tartóssággal rendelkezik.

nov. 8. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!