Sheinről színes kontaktlencse?
Soha nem volt még kontaktlencsém és szeretnék venni sheinről egy színeset egy cosplayhez.
Fogalmam sincs ugye, hogy működik ez a dolog és szeretném tudni, hogy ezt szabadna-e vagy lehet-e tőle bajom. Illetve, hogy többször is lehet e használni, plusz, hogy mennyi ideig tart el vagy ki kell e dobni. Aki ért hozzá nagyon megköszönném ha részletesen elmagyarázná! Köszönöm a válaszokat előre is!
Az lencsefüggő, el lehet-e tenni vagy sem, az elrakhatóhoz kell külön tároló, folyadék, az eldobhatóhoz semmi.
Sheinről én nem mernék venni, megbízható oldalakon is vannak színesek viszonylag jó áron, kettes csomagokban is, úgy nem olyan drága kipróbálni.
A színesek általában korlátozott méretben szoktak előfordulni, de azért érdemes előtte szemészeten, optikában beméretni a szemed, mert ha a lencse görbülete túl kicsi (tehát nem fekszik rá a szemedre, mert a szemgolyód nagyobb) akkor irtó kényelmetlen és kieshet, ha meg túl nagy, akkor mozog és elhagyod.
A diaméter annyira nem fontos, színesnél - pláne ami circle lencse, körben is színes és nagyít - az mindig szélesebb.
Dioptria meg gondolom nem kell, sok színes egyáltalán nem is tud olyat.
NE. A látásoddal ne játssz.
A shein ruháiban, sminkjeiben is volt minden féle szennyeződés, és a kontaktlencse ettől sokkal inkább precíz, orvosi dolog.
Szerintem vizsgálat után megbízható oldalról (utoljára én a lencsek.hu-ról és az Alensáról rendeltem, de nézz körül) rendelj kis kiszerelésű napi lencsét. A több, pl. 30 napos nem éri meg, csak ha gyakran hordod, ez nem azt jelenti, hogy 30 alkalommal rakod be, hanem hogy felbontástól 30 nap.
Esetleg ha optikában el tudsz csípni vizsgálat plusz első lencse akciót, az is jó, mert a vizsgálatért vagy valamilyen vásárlásért mindenképpen fizetni kell.
Semmiképp. A látás többet ér annál, minthogy a lencséken/szemüvegen spórolj.
Személy szerint én azt javaslom, hogy menj el egy optikában és ott tanulj be, minthogy internetes videókat nézegess, mert az is előfordulhat, hogy vagy nem tudod berakni, ami még a jobbik eset, de ha nem tudod kivenni, akkor egy kicsit gáz a helyzet. Az optikában kiveszik neked, ha látják, hogy ez nem fog menni, de otthon nincs aki ezt megtenné. (kivéve, ha van optikus ismerősöd/rokonod)
Színes kontaktlencsével még nem volt dolgom, és nem is lesz a jövőben, de szerintem minimálisan különbözik a lencsétől. Annyit tudok, hogy a színes lencséknél jobban meg lehet állapítani, hogy kifordítva teszed be, vagy nem.
De 14 óránál nem ajánlott tovább hordani; külön kell a jobbat és bált is tárolni; lencse folyadékot minden használat után cseréld; víz nem érheti (avagy ne ázzon el, 1-2 csepp eső/vízcsepp még nem gond); tiszta, alaposan megmosott kézzel nyúlj mindig hozzá (legfontosabb); ugyanúgy van felbontástól számított lejárati ideje. Nagyjából ennyi jutott eszembe, mint gyorstalpaló, de tényleg azt mondom, hogy a betanulást optikussal csináld, és semmiképp se a Shein és társai oldalról rendelj, hanem rendes oldalról, amik lencséket árulnak.
És még azért is javvaslom, mert a szemgördületedet nem tudod, a lencsénél fontos ez, de szerintem a színesnél is, de ezt a szakemberek jobban tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!